PCEtLSA8c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMjQ5Ig0KZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJTVEJfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ic3RiLnVhIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMTEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4gLS0+

Варення зі слив із шоколадом: покроковий рецепт від Юрія Негрича

26.07.2019

Варення зі слив із шоколадним смаком ‒ б`ємося об заклад, ви такого ніколи не куштували! А дарма: це варення зі слив готується просто та швидко. Смаколик виходить ароматним і дуже смачним. Таке варення зі слив із шоколадним смаком буде доречним у холодні зимові вечори до чашки чаю або глінтвейну. Учасник проєкту  «МастерШеф. Професіонали» Юрій Негрич розповів, як приготувати варення зі слив зі смаком шоколаду.

варення зі слив

Більше на тему: Варення з вишні: три унікальні рецепти на зиму від учасників «МастерШеф»

Інгредієнти:

  • сливи ‒ 2 кг
  • цукор ‒ 1 кг
  • какао-порошок ‒ 5 столових ложок
  • ванілін ‒ 2 чайні ложки

Варення зі слив

Приготування:

  1. Сливу для варення вибирайте свіжу, пружну, обов’язково, щоб ягода була не перезріла.
  2. Ретельно промийте ягоди та видаліть із них кісточки. Для зручності можете розрізати сливи навпіл.
  3. У посуд зі сливами, з яких вже видалені кісточки, насипте 0.5 кг цукрового піску. Після цього ягоди з цукром повинні настоюватися протягом доби (потрібно, щоб сливи виділили сік).
  4. Через добу додайте до слив із цукром какао, ванілін і 0.5 кг цукру, який залишився, попередньо змішавши всі сухі інгредієнти.
  5. Після цього перемішайте всю суміш і поставте варитися на повільний вогонь на 40 хвилин. Протягом всього процесу варіння помішуйте ароматну суміш.
  6. Баночки для варення необхідно простерилізувати.
  7. Ще гаряче варення зі слив розподіліть по банках і закатайте їх.
  8. Переверніть банки з варенням до повного охолодження.

Все, ваше варення зі слив із шоколадним смаком готове! Не забудьте сховати його в темне прохолодне місце!

Більше на тему: Полуничне варення: рецепт приготування на зиму від Дмитра Касапа

Читайте больше интересных новостей в Viber и Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: