PCEtLSA8c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMjQ5Ig0KZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJTVEJfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ic3RiLnVhIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMTEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4gLS0+

Малосольні огірки: топ-5 найсмачніших рецептів від учасників проєкту «МастерШеф. Професіонали»

22.07.2019

Хочете дізнатися, як приготувати малосольні огірки швидко й апетитно? У нашій  добірці ви знайдете прості рецепти на будь-який смак від учасників проєкту «МастерШеф. Професіонали». Читайте найкращі рецепти малосольних огірків просто зараз!

iStock-541836246

Більше на тему: Малосольні огірки: рецепт від «Страва честі»

Рецепт хрустких малосольних огірків

Складові:

  • 2 кг огірків (краще маленьких)
  • 3 ст. л. солі
  • 1 пуч. кропу
  • 1 гол. свіжого часнику
  • 67 скл. кип’яченої або фільтрованої води

Спосіб приготування:

  1. Ретельно промити огірки та зелень.
  2. Неочищену від шкірки часникову голівку розділити на окремі зубчики. Розчавити їх за допомогою «товкачика» або широкого леза ножа.
  3. Відфільтровану або кип’ячену охолоджену воду налити в миску й додати сіль. Перемішати.
  4. На дно банки об’ємом три літри або контейнера розкласти половину рубленої зелені та частину зубків часнику.
  5. Щільно укладати огірки, доки не заповниться вся банка.
  6. Зверху покласти решту часнику та кропу.
  7. Іще раз перемішати сольовий розчин, бажано до повного розчинення солі.
  8. Залити отриманим розчином огірки, накриваємо кришкою або марлею та залишити при кімнатній температурі приблизно на день.
  9. Після цього зберігати їх у холодильнику.

рецепты

Більше на тему: Пряні огірки по-корейськи: рецепт від «Страва честі»

Швидкий рецепт малосольних огірків

Складові:

  • 500 г огірків
  • ½ пуч. петрушки
  • ½ пуч. кропу
  • 2 зуб. часнику
  • дрібка солі
  • дрібка  цукру
  • чилі (мелений) – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Помити огірки, нарізати кільцями.
  2. Подрібнити інші інгредієнти, потім ретельно все перемішати
  3. Змішати огірки з маринадом.
  4. Маринувати 15 хвилин.

iStock-932331784

Більше на тему: Малосольні огірки в пакеті: рецепт від «Страва честі»

Рецепт солоних огірків з пряностями

Складові (для 3-літрової банки):

  • 1,5 кг огірків
  • 2 шт. молодого листя хрону
  • 5 шт. листочків вишні
  • 5 шт. листочків смородини
  • 1 пучок кропу
  • 2 шт. лаврового листа
  • 5 шт. запашного перцю горошком
  • 2 зубчики часнику
  • 100 г морської солі
  • 3 л фільтрованої або бутильованої води

Спосіб приготування:

  1. Замочити огірки у воді мінімум на годину. На дно чистої банки покласти листя хрону, вишні та смородини, гілочку кропу. Щільно укласти великі огірки — вони повинні розташовуватися вертикально.
  2. Зверху викласти менші огірки. Потім накрити їх листочками хрону, вишні та смородини. Додати часник, перець, лавровий лист, сіль. Залити холодною очищеною водою.
  3. Закрити банку капроновою кришкою, добре струснути, щоб розчинилася сіль. Сховати на три доби в тепле темне місце, злегка прикривши кришкою.
  4. Не забувати збирати піну з банки. Злити розсіл в окремий посуд, додати 100 мл води та кип’ятити близько 5 хвилин. Зняти піну.
  5. Посипати огірки гірчицею або додати її, попередньо загорнувши в чисту білу бавовняну тканину.
  6. Не поспішаючи залити огірки киплячим розсолом до краю горла банки, закатати стерилізованою кришкою. Перевернути догори дном, перевірити, щоб із-під кришки не текло й не шипіло.
  7. Укутати банки (наприклад, ковдрою) та залишити охолоджуватись.
  8. Зберігати огірки в темному прохолодному місці.

рецепты

Більше на тему: Огірковий лимонад: рецепт приготування в домашніх умовах

Рецепт малосольних огірків із часником

Складові:

  • 1 кг дрібних ґрунтових огірків
  • 3 зубчики часнику
  • 1 лист хрону
  • 23 парасольки кропу
  • 2 ст. л. солі
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 л води

Спосіб приготування:

  1. Помити огірки, залишити в холодній воді на 60 хвилин.
  2. В одному літрі води розчинити сіль і цукор, важливо зберегти пропорції.
  3. Помити і крупно нарізати лист хрону, почистити часник і нарізати його на часточки.
  4. Якщо хочете, щоб огірки були готові вже наступного дня, то перед засолкою потрібно обрізати кінчики.
  5. У скляну банку або пляшку скласти часник, частину кропу й хрону, потім укласти огірки, а зверху — решту зелені. Залити розсолом так, щоб він все покривав. Банку зав’язати марлевою серветкою.
  6. Залишити огірки на добу. В процесі розсіл повинен стати каламутним, а самі огірки змінити трохи колір.
  7. Зберігати малосольні огірки в холодильнику.

iStock-804333042

Більше на тему: Смачні літні салати: топ-5 рецептів

Простий рецепт малосольних огірків

Складові:

  • 1, 5 кг огірків
  • 5 зубчиків часнику
  • 3 ст. л. солі
  • зелений кріп
  • окріп

Спосіб приготування:

  1. Ретельно вимити огірки. Для швидкого приготування зрізати кінчики овочів.
  2. У чисту банку на дно викласти кріп і порізаний часник. Далі щільно укладати огірки.
  3. Зверху покласти кріп, додати сіль. Залити огірки окропом та накрити капроновою кришкою.
  4. Обережно покрутити банку, щоб сіль розчинилася.
  5. Коли малосольні огірки охолонуть, їх потрібно поставити в холодильник. Страва буде готова вже за кілька годин.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: