PCEtLSA8c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMjQ5Ig0KZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJTVEJfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ic3RiLnVhIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMTEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4gLS0+

Рецепт свинячого шашлику від Олександра Абрамова

22.05.2019

Із приходом весни перше, про що замислюється кожен, – це коли ж поїхати на шашлики. Але ось як правильно приготувати м’ясо, щоб воно було соковитим, м’яким і смачним, – одвічне питання. Учасник проекту «МастерШеф. Професіонали» Олександр Абрамов поділився безпрограшним рецептом шашлику, який ви сміливо можете спробувати цієї весни.

свиной шашлык

Олександр Абрамов, як ніхто інший, знає, як правильно поводитися з м’ясом. Всі хочуть приготувати м’яку, соковиту страву, яка здивує всіх.

Більше на тему: Шашлик з курячої грудки з овочами: рецепт від «Страва честі»

До маринаду найкраще приступати за день до шашликів, щоб м’ясо встигло правильно промаринуватися. Але якщо часу чекати зовсім немає, в матеріалі ви знайдете спосіб швидкого просочення свинячого ошийка.

Складові:

  • Свинячий ошийок
  • Морська сіль – за смаком
  • Насіння коріандру – 1 ч. л.
  • Ріпчаста цибуля – 300–400 г
  • Чорний мелений перець – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – за смаком
  • Рослинна олія – ​​50 г

Спосіб приготування шашлику:

  1. Ретельно промийте м’ясо від бактерій у великій кількості холодної води. Просушіть серветкою, щоб ввібрати всю вологу.
  2. Наріжте свинячий ошийок на шматочки розміром трохи більше сірникової коробки.
  3. Приступайте до маринаду. Попередньо обсмажте спеції на сухій сковороді.
  4. Посоліть м’ясо: 20 г солі на 1 кг м’яса.
  5. Покладіть всі шматочки м’яса в миску, куди висипте все підсмажені і перемелені спеції.
  6. Наріжте цибулю кільцями. Викладіть її до м’яса. Додайте рослинну олію.
  7. Необхідно ретельно розім’яти м’ясо зі спеціями і цибулею, щоб шашлик добре просочився.
  8. Накрийте фольгою ємність і приберіть в холодильник до ранку (приблизно на 12 годин).

шашлык свинина

Якщо вам необхідний терміновий маринад і часу чекати наступного дня зовсім немає, то можете скористатися рецептом термінового маринаду. В такому випадку натріть цибулю на дрібній терці, зробивши так званий фреш. Додайте його до м’яса і спецій. Таким чином м’ясо промаринуется за 2–3 години.

Читайте більше цікавих новин у Viber і Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: