PCEtLSA8c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMjQ5Ig0KZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJTVEJfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ic3RiLnVhIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMTEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4gLS0+

Великий піст 2019: мармелад «Обліпиха-апельсин»

23.04.2019

Мармелад легко і просто можна приготувати в домашніх умовах. Щоб мармелад вийшов ідеальним без градусника і ваг вам не обійтися. Покроковий рецепт мармеладу «Обліпиха-апельсин» від судді «МастерШеф. Професіонали»  Лізи Глінської знайдете в матеріалі.

постный мармелад в домашних условиях

Пасха 2019: найкращі рецепти

Інгредієнти:

  • апельсиновий фреш 350 мл
  • цедра одного апельсина
  • обліпихове пюре 200 г
  • цукор 550 г
  • яблучний пектин 16 г + 60 г цукру
  • сироп глюкози 150 г
  • лимонна кислота 5 г
  • вода 10 мл

Більше на тему: Великий піст 2019: цукати з апельсинових кірок

Приготування:

  1. З’єднуємо в сотейнику апельсиновий фреш, обліпихове пюре і цедру апельсина.
  2. Додаємо цукор і сироп глюкози і прогріваємо за температури 40 градусів.
  3. Змішуємо в мисці пектин і 60 г цукру, вливаємо  ⅓ теплого пюре, перемішуємо вінчиком і повертаємо в сотейник до іншої частини пюре. Перемішуємо.
  4. Варимо на середньому вогні, помішуючи, до температури 108 °С. Стежимо, щоб пюре не пригоріло.
  5. Розчиняємо у воді лимонну кислоту і, коли температура досягне 108 °С знімаємо сотейник з вогню і додаємо воду з кислотою в пюре. Перемішуємо.
  6. Заливаємо гарячий мармелад у форми.

Джерело glinskaya.com.ua

Смачного!

Читайте більше цікавих новин у Viber і Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: