PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci5hZHRlbGxpZ2VudC5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4xMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0Pg==

Теплі салати до новорічного столу: топ–5

11.12.2018

Теплі салати це не лише неймовірно смачно, а й корисно. Як гарячі інгредієнти для них можна використовувати ароматні запечені овочі, відварені коренеплоди, соковите м’ясо і птицю, підсмажений на грилі до золотистої скоринки сир халумі або тофу. Перевірені рецепти теплих салатів на Новий рік знайдете в нашій добірці!

Більше на тему: Що приготувати зі свинини на Новий рік: топ-5 страв

Салат з ростбіфом і томатами чері

теплые салаты, теплые салаты на новый год, рецепты теплых салатов, рецепты горячих салатов

Складові:

  1. 500 г яловичої вирізки
  2. 150 г помідорів чері
  3. 50 г волоських горіхів
  4. 2 ч. л. вершкового масла
  5. ½ ч. л. цукру
  6. 1 ч. л. сушеного базиліку
  7. Мікс салатного листя
  8. Кунжут
  9. Оливкова олія
  10. Сіль, перець

Для заправки:

  1. 75 мл яблучного соку
  2. 50 мл оливкової олії
  3. 25 мл вустерського соусу
  4. 1 ч. л. меду
  5. 1 ч. л. діжонської гірчиці

Спосіб приготування:

  1. М’ясо обсмажити на оливковій олії з усіх боків, натерти спеціями за смаком і покласти запікатися в духовку на 15 хв при 180 °С. Приготований ростбіф тонко нарізати.
  2. У сковороді розтопити вершкове масло і викласти помідори чері. Додати базилік і цукор. Потримати на вогні близько 40 сек.
  3. Для соусу змішати всі інгредієнти і злегка збити виделкою. Листя салату порвати. Волоські горіхи порубати.
  4. У салатнику змішати ростбіф, помідори, волоські горіхи, листя салату і заправити соусом. Перед подачею посипати кунжутом.

Салат зі смаженим на грилі сиром халумі та апельсином

теплые салаты, теплые салаты на новый год, рецепты теплых салатов, рецепты горячих салатов

Складові:

  1. 225 г сиру халумі
  2. 2 апельсини
  3. ½ цибулини
  4. 1 пучок руколи
  5. 34 гілочки кропу
  6. ½ граната
  7. 1214 помідорів чері
  8. Оливкова олія
  9. Сіль, перець

Для соусу:

  1. 1 ст. л. бальзамічного оцту
  2. 1 ст. л. соку лимона
  3. 75 мл оливкової олії

Спосіб приготування:

  1. Сир нарізати тонкими скибочками і змастити оливковою олією. Обсмажити на сковороді-гриль по 23 хв. з кожного боку.
  2. Апельсини філірувати і нарізати невеликими шматочками. Помідори чері розрізати на половинки. Гранат почистити і відокремити зерна. Зелень порвати. Цибулю почистити і нарізати півкільцями.
  3. Для соусу з’єднати оливкову олію з бальзамічним оцтом і лимонним соком. Змішати всі інгредієнти для салату і заправити.

Картопляний салат з маринованими овочами

теплые салаты, теплые салаты на новый год, рецепты теплых салатов, рецепты горячих салатов

Складові:

  1. 300 г картоплі
  2. По 100 г маринованих огірків і каперсів
  3. По 3 гілочки кропу і петрушки
  4. ½ цибулини
  5. 3 ст. л. рослинної олії
  6. Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Картоплю відварити в мундирі та нарізати скибочками.
  2. Кріп, петрушку і цибулю дрібно порубати. Огірки нарізати шматочками.
  3. Змішати всі інгредієнти, посолити, поперчити і заправити олією.

Салат з цвітною капустою і сушеною журавлиною

теплые салаты, теплые салаты на новый год, рецепты теплых салатов, рецепты горячих салатов

Складові:

  1. 1 голівка цвітної капусти
  2. ½ червоної цибулини
  3. 100 г сушеної журавлини
  4. 50 г волоських горіхів
  5. ½ ч. л. подрібнених сушених трав
  6. 1 зубчик часнику
  7. 1 ст. л. гірчиці
  8. 1 ст. л. апельсинового соку
  9. 3 ст. л. оливкової олії
  10. Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Цвітну капусту розібрати на суцвіття і запекти в духовці до рум’яної скоринки.
  2. Червону цибулю дрібно нарізати. Волоські горіхи порубати. Змішати в салатнику капусту, цибулю, волоські горіхи і сушену журавлину. Посолити і поперчити, додати сушені трави.
  3. Для соусу з’єднати гірчицю, апельсиновий сік, подрібнений часник і олію. Перемішати і заправити салат.

Салат з буряком, квасолею і курячою грудкою

теплые салаты, теплые салаты на новый год, рецепты теплых салатов, рецепты горячих салатов

Складові:

  1. 1 куряча грудка
  2. 1 великий буряк
  3. 1 банка консервованої білої квасолі
  4. 1 пучок листя салату
  5. 2 гілочки петрушки
  6. 2 ст. л. яблучного оцту
  7. 2 ст. л. рослинної олії

Спосіб приготування:

  1. Курячу грудку відварити в підсоленій воді до готовності та нарізати кубиками. Окремо зварити буряк, почистити і також нарізати кубиками.
  2. З квасолі злити зайву рідину. Листя салату порвати. Петрушку дрібно порубати.
  3. У салатнику змішати м’ясо, буряк, квасолю, листя салату і петрушку. Заправити оцтом і олією. Посолити, поперчити і перемішати.

Більше на тему: Які подарунки не можна дарувати на Новий рік 2019

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: