PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci5hZHRlbGxpZ2VudC5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4xMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0Pg==

Мохіто: топ-3 варіанти приготування

13.06.2018

Ніщо не освіжає у спеку краще ніж мохіто. Не дарма це один з найпопулярніших літніх коктейлів, без якого не обходиться жодна вечірка. Приготувати мохіто вдома дуже легко і просто. У нашому матеріалі ви знайдете топ-3 рецепта мохіто – класичний, полуничний та ягідний. За своїм бажанням ви можете зробити його алкогольним або безалкогольним.

Класичний мохіто

Інгредієнти:

  • 50 мл білого рому
  • 15 мл цукрового сиропу або цукру за смаком
  • 100 мл содової
  • 80 г лайма
  • кілька гілочок м’яти
  • 200 г льоду

Спосіб приготування:

  1. У склянку покласти шматочки лайма і придавити їх мадлером (якщо готуєте з цукром замість сиропу – його потрібно додавати на цьому етапі і подавити з лаймом)
  2. Візьміть листочки м’яти в одну руку і хлопніть по ній другою рукою, додайте м’яту в стакан
  3. Наповнити склянку льодом (краще подрібненим)
  4. Додати ром і цукровий сироп
  5. Долити до кінця склянки содовою і акуратно перемішати довгою ложкою
  6. Досипати льоду і прикрасити гілочкою м’яти та слайсами лайма

Полуничний мохіто

Інгредієнти:

  • 50 мл білого рому
  • 120 г полуниці
  • 15 мл полуничного сиропу
  • 100 мл содової
  • 60 г лайма
  • кілька гілочок м’яти
  • 200 г подрібненого льоду

Спосіб приготування:

  1. У склянку покласти м’яту, 3 шматочки лайма, 5 ягід полуниці і придавити мадлером
  2. Доверху склянки насипати подрібнений лід
  3. Налити полуничний сироп і білий ром
  4. Залити содовою доверху і акуратно розмішати довгою ложкою
  5. Досипати льоду і прикрасити гілочкою м’яти та полуницею

Читайте також: Як приготувати сорбет: топ-10 рецептів в домашніх умовах

Ягідний мохіто

Інгредієнти:

  • 50 мл білого рому
  • 15 мл цукрового сиропу
  • 1 лайм
  • 100 мл содової
  • 60 мл ягідний сік
  • свіжа полуниця, чорниця і малина
  • кілька гілочок м’яти
  • 200 г подрібненого льоду

Спосіб приготування:

  1. Насамперед потрібно приготувати ягідний сік. Для цього необхідно перебити блендером полуницю, чорницю, малину з додаванням води. Процідити через марлю або сито
  2. У склянку покласти шматочки лайма, листочки м’яти, ягоди і придавити мадлером
  3. Додати лід, налити ром, цукровий сироп, ягідний сік і содову. Акуратно перемішати довгою ложкою
  4. Додати льоду і прикрасити гілочкою м’яти та ягодами

Читайте також: Домашні коктейлі для схуднення: рецепти корисних напоїв

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: