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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci5hZHRlbGxpZ2VudC5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4xMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0Pg==

Що приготувати на сніданок з сиру

Телеканал СТБ

Повноцінний ситний сніданок здатний задати хороший ритм роботи вашому організму на цілий день! Але що приготувати на сніданок? Корисний і поживний сир підійде якнайкраще для першого прийому їжі: він добре засвоюється організмом і при цьому багатий білками, кальцієм та вітамінами. А страви з сиру виходять смачні та різноманітні: сирники, запіканки, оладки, кекси, вареники та багато іншого. Докладніше про те, що можна приготувати з сиру, читайте в нашому матеріалі.

Сирна запіканка з ягідним соусом

Інгредієнти:

  • сир — 500 г
  • яйця — 2 шт.
  • цукор — 3 ст. л.
  • манка — 2 ст. л.
  • ванілін — за смаком
  • родзинки — за смаком

Інгредієнти для ягідного соусу:

  • ягоди — 250 г
  • цукор — 2 ст. л.
  • лимонний сік — кілька крапель

Спосіб приготування:

  1. Збийте яйця, додайте цукор і поступово введіть сир, а потім — манку. Додайте родзинки і ванілін. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.
  2. Форму для запікання змастіть вершковим маслом і присипте панірувальними сухарями. Викладіть туди сирну суміш і розрівняйте.
  3. Зверху збризніть запіканку розтопленим вершковим маслом і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів.
  4. Випікайте запіканку протягом 2530 хвилин.
  5. Приготуйте соус: ягоди промийте, подрібніть в блендері. Поставте на вогонь, додайте цукор, лимонний сік і проваріть до розчинення цукру.
  6. Подавайте запіканку, политу зверху остиглим ягідним соусом.

Оладки з сиру

Інгредієнти:

  • сир — 150 г
  • яйце — 1 шт.
  • борошно — 50 г
  • кефір — 300 мл
  • сода — 1/3 ч. л.
  • цукор — 1 ст. л.
  • ванілін — за смаком

Спосіб приготування:

  1. Яйце збийте з цукром.
  2. Додайте сир, кефір, соду і ретельно перемішайте.
  3. Всипте борошно і замісіть тісто, щоб воно за консистенцією нагадувало густу сметану.
  4. Викладіть тісто на заздалегідь розігріту сковороду за допомогою столової ложки і обсмажуйте з двох сторін до рум’яної скоринки.
  5. Подавайте оладки зі сметаною або топінгом.

Сирні оладки зі шпинатом

Інгредієнти:

  • шпинат — 250 г
  • сир — 250 г
  • яйця — 2 шт.
  • пшеничне борошно — 2 ст. л.
  • кукурудзяне борошно — 2 ст. л.
  • рослинна олія — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Шпинат прогрійте на сковороді до м’якості. Дайте йому охолонути.
  2. Збийте яйця, перемішайте з остиглим шпинатом. Потім додайте попередньо просіяне пшеничне і кукурудзяне борошно, сир, сіль і залиште на 15 хвилин.
  3. На розігріту сковороду викладайте тісто за допомогою столової ложки і смажте по 2 хвилини з кожного боку.
  4. Подавайте оладки зі сметаною.

Ліниві вареники з ягодами і моцарелою

Інгредієнти:

  • сир — 300 г
  • яйце — 1 шт.
  • борошно — 2/3 склянки
  • цукор — 2 ст. л.
  • вершкове масло — 50 г
  • розмарин сушений — 1/3 ч. л.
  • ягоди заморожені — 250 г
  • моцарелла — 50 г

Спосіб приготування:

  1. Сир протріть через сито або подрібніть в блендері. Додайте яйце, 25 г розтопленого вершкового масла, 1 ст. л. цукру, розмарин і борошно. Замісити м’яке тісто.
  2. Дошку присипте борошном, розкачайте на ній тонкі ковбаски з тіста і наріжте їх на шматочки довжиною 12 см. Обваляйте шматочки в борошні.
  3. Відваріть ліниві вареники в підсоленій киплячій воді протягом декількох хвилин.
  4. Приготуйте соус: подрібніть ягоди з 1 ст. л. цукру в блендері.
  5. Викладіть ліниві вареники в форму для запікання і полийте ягідним соусом. Зверху викладіть вершкове масло і посипте тертою моцарелою.
  6. Поставте форму в розігріту духовку на кілька хвилин.

Сирні кекси

Інгредієнти:

  • сир — 150 г
  • яйця — 3 шт.
  • вершкове масло — 150 г
  • цукор — 1 склянка
  • борошно — 1 склянка
  • розпушувач — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Яйця збийте з цукром.
  2. Додайте розтоплене вершкове масло і сир, ретельно перемішайте.
  3. Всипте просіяне борошно, з’єднане з розпушувачем, і замісіть тісто за консистенцією, як густа сметана.
  4. Змастіть форми для кексів вершковим маслом і наповніть їх на 2/3 тістом.
  5. Випікайте кекси 30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

Читайте також: Як приготувати сирники: 5 покрокових рецептів з фото

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: