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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci5hZHRlbGxpZ2VudC5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4xMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0Pg==

Що приготувати на Великдень 2018: ідеї для свята

Телеканал СТБ

Головне свято для християн відбудеться вже зовсім скоро, і 2018 року воно відзначається 8 квітня. На Великодній тиждень (Світлу седмицю) на вашому столі мають бути смачні та різноманітні страви. Якщо ви досі не знаєте, чим порадувати рідних і близьких людей у цей день, то обов’язково знайдете кілька ідей в матеріалі.

CWK0Q5Eewns

Фарбовані яйця

Фарбувати яйця вже стало давньою традицією. Сьогодні існує маса способів надати цьому продукту яскравих і пастельних кольорів, а також прикрасити візерунками.

Читайте також: Чому Великдень святкується щороку в різні дні

Як можна легко пофарбувати яйця на Великдень:

Зробити відвар з цибулиння (готувати близько 30 хвилин), дати йому настоятися і відварити в ньому яйця протягом 10 хвилин. Рожевий колір можна отримати за допомогою соку буряка, блідо-жовтий – лимона, апельсина, помаранчевий – використовуючи сік моркви, жовтий – листя берези та квітки календули. Зеленого кольору можна домогтися за допомогою шпинату або кропиви, синього – завдяки червонокачанній капусті. Бежевого кольору яйцям надасть кава, а фіолетового – квітки фіалки.

Ви можете просто намалювати на яйцях гарні візерунки, якщо любите і вмієте це робити. Попитом користуються різноманітні наклейки і блискітки. Також зручно буде завернути яйця в тканину з опуклим візерунком, прикласти до них квітку, обернути в капрон, а потім, як зазвичай, настояти в відварі.

Читайте також: Смачна сирна паска: рецепт без випічки

MYPbD1oChxs

Що приготувати на Великдень 2018: паски

Рецептів паски є велика кількість, тому обирати тісто на паску потрібно виключно на свій смак. Заборони на продукти вже зняті, і 8 квітня, а саме в цей день люди святкують Великдень, дозволено вживати в їжу все. Можна приготувати сирну паску як традиційну, так і незвичайну. Наприклад, спробуйте здивувати близьких смачною сирною паскою з мигдалем, шоколадом, сухофруктами, згущеним молоком або заварною сирною паскою з лимоном і маком, консервованими і свіжими фруктами і т. д. Крім сирної паски або замість неї на столі має бути і звичайна паска чи великодній пиріг. Паска традиційно символізує запрошення Христа в свій будинок.

Читайте також: Великдень: історія виникнення свята

Що приготувати на Великдень 2018: інші страви

Також, враховуючи зняття заборон на різні продукти тваринного походження, на вашому столі можуть стояти фаршировані яйця і риба, салати з овочами, грибами і крабовими паличками, буженина, запечене і смажене м’ясо, ковбаси, рулети з шинки, паштети – все це гідно прикрасить ваше великоднє меню.