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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci5hZHRlbGxpZ2VudC5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4xMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0Pg==

Що приготувати зі свинини на Новий рік: топ-5 страв

Телеканал СТБ

Новорічне застілля складно уявити без гарячих м’ясних страв. Ніжна і соковита свинина готується швидко і просто, а також прекрасно поєднується практично з будь-яким гарніром або маринадом – на основі вина, апельсинового соку, соєвого соусу. Що приготувати зі свинини на Новий рік, щоб здивувати гостей і порадувати навіть досвідчених м’ясоїдів? У нас є ідеї!

Читайте також: Все про святкування Нового року та Різдва

Пряний рулет з сухофруктами

что приготовить из свинины на новый год, блюда из свинины на новый год, новогодние блюда из свинины, рецепты из свинины на новый год

Складові:

  • 1 кг свинячої шиї
  • По 100 г кураги, сушеної вишні та ананаса
  • По ½ ч. л. кмину, меленого коріандру, сушеного часнику, сушеної меленої цибулі
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Свинину злегка відбити молотком. Змішати оливкову олію і спеції. Ретельно натерти м’ясо з усіх боків, обернути харчовою плівкою і прибрати в холод на 6 год.
  2. Сухофрукти нарізати і викласти на м’ясо. Згорнути рулетом і обв’язати кулінарною ниткою. Перекласти м’ясо на змащене олією деко і запікати в духовці 1,5–2 год при 180 °C.

Свинина в азіатському стилі

что приготовить из свинины на новый год, блюда из свинины на новый год, новогодние блюда из свинины, рецепты из свинины на новый год

Складові:

  • 300 г свинини
  • 5–6 стеблів шніт-цибулі
  • ½ цибулини
  • 2 перцю чилі
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст. л. тертого імбиру
  • Сіль, перець

Для маринаду:

  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. кунжутного масла
  • 1 ст. л. рисового вина

Спосіб приготування:

  1. Свинину нарізати шматочками. Ріпчасту цибулю і шніт-цибулю дрібно порубати. Перець нарізати тонкими кружечками. Часник розчавити пресом.
  2. З’єднати всі інгредієнти для маринаду і добре перемішати. Замаринувати свинину і залишити на 20 хв.
  3. У сковороді нагріти масло і обсмажити м’ясо до сірого кольору. Додати перець чилі та обсмажувати на середньому вогні до м’якості. Потім додати імбир, цибулю і часник. Посолити, поперчити і, помішуючи, тримати на вогні ще 3–4 хв.

Свиняча вирізка, запечена з айвою

что приготовить из свинины на новый год, блюда из свинины на новый год, новогодние блюда из свинины, рецепты из свинины на новый год

Складові:

  • 1,5 кг свинячої вирізки
  • 1 ч. л. насіння кропу
  • 1½ ч. л. насіння фенхелю
  • ½ ч. л. насіння коріандру
  • 1 ч. л. чорного перцю горошком
  • 1 ч. л. духмяного перцю
  • Цедра 1 лимона
  • 2–3 зубчики часнику
  • 4 айви
  • 1 ст. л. сухого білого вина
  • 1 ст. яблучного соку
  • 1 ст. л. цукру
  • 50 г вершкового масла
  • Рослинна олія
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Спеції подрібнити в ступці та змішати з цедрою лимона. Рясно натерти свинину і залишити маринуватися на 30 хв.
  2. Айву нарізати дольками, покласти в сотейник, залити вином і яблучним соком. Додати цукор і варити протягом 5–7 хв.
  3. Замариноване м’ясо обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору. Помістити в форму для запікання і викласти навколо айву. Полити частиною соку, в якому тушкувалась айва. Накрити фольгою і відправити запікатися протягом 40–45 хв при 200 °C.

Домашні ковбаски

Home-made Pork Sausages in rustic pan with thyme

Складові:

  • 800 г м’якоті свинячого окосту
  • 250 г свинячої грудинки
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 ч. л. хмелі-сунелі
  • ½ ч. л. гострої меленої паприки
  • Мускатний горіх
  • Свинячі кишки
  • 3–4 гілочки чебрецю
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. М’ясо нарізати і пропустити через м’ясорубку. До фаршу додати сіль, перець і спеції. Перекласти в миску, затягнути харчовою плівкою і відправити в холод на 30 хв.
  2. Цибулю і часник подрібнити.
  3. У сотейнику змішати 80 мл води і крохмаль. Нагрівати до загустіння крохмалю. Остудити і додати до фаршу. Додати цибулю і часник.
  4. Через спеціальну насадку або лійку заповнити фаршем кишки. Ковбаски варити 20 хв на повільному вогні. Підсмажити разом з чебрецем до рум’яної скоринки.

Медальйони в беконі

что приготовить из свинины на новый год, блюда из свинины на новый год, новогодние блюда из свинины, рецепты из свинины на новый год

Складові:

  • 500 г свинячої вирізки
  • 100 г бекону
  • Рослинна олія
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Свинячу вирізку обернути беконом і нарізати гострим ножем на медальйони товщиною 2–3 см.
  2. Сковороду змастити маслом і обсмажити нарізану вирізку в беконі з обох сторін по 1,5 хв. Подавати зі свіжими або вареними овочами.

Більше рецептів на Новий рік 2018 ви знайдете за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: