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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci5hZHRlbGxpZ2VudC5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4xMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0Pg==

Як приготувати шаурму в домашніх умовах: покроковий рецепт

Телеканал СТБ

Все ще думаєте, що шаурма може бути тільки шкідливою їжею з прилавку на вокзалі? А ось і ні. Насправді, це одна з найпопулярніших страв на Близькому Сході. Більш того, цей шедевр арабської кухні можна знайти практично в будь-якій країні світу. Рублене, соковите м’ясо, свіжі овочі і соус, загорнуті в м’який лаваш – таким блюдом можна нагодувати всю родину. Як приготувати шаурму в домашніх умовах? Читайте покроковий рецепт шаурми, яку ви з легкістю приготуєте вдома.

Ось кілька порад, як приготувати шаурму в домашніх умовах, щоб вона вийшла соковитою і смачною:

  • На Близькому Сході шаурму готують, в основному, з баранини або яловичини. У нас же, найпопулярніше м’ясо для шаурми це курка.
  • Аби м’ясо вийшло найбільш соковитим, його можна попередньо замаринувати будь-яким способом.
  • Для обсмажування м’яса найкраще використовувати чавунну сковороду або сковороду гриль.
  • Дуже важливо, щоб лаваш або піта були свіжими, інакше згорнути шаурму у вас не вийде.
  • Аби шаурма не розвалилася, її потрібно правильно згорнути. Для цього начинку викладаємо по центру, спочатку накриваємо її короткою частиною лаваша, потім бічними і тільки потім закручуємо.

Читайте також: Торт «Молочна дівчинка»

Рецепт шаурми з куркою:

Складові:

лаваш тонкий – 1 шт.

куряче філе – 1 грудка

цибуля – 1 головка

солоний огірок – 1 шт.

морква – 1 шт.

зелень за смаком (петрушка, кінза)

Для соусів:

сметана

часник

зелень (кріп, петрушка)

томатна паста

аджика

кінза

оливкова олія

лимонний сік

Спосіб приготування:

Крок 1: Куряче філе обсмажуємо, так щоб усередині воно залишилося соковитим.

Крок 2: Готуємо соуси. Найкраще для шаурми використовувати часниковий і гострий соуси. Для часникового змішуємо сметану з дрібно нарізаною зеленню та часником. А для гострого – томатну пасту потрібно змішати з кінзою, лимонним соком, аджикою, зеленню і оливковою олією. Всі інгредієнти подрібнюємо за допомогою блендера.

Крок 3: Нарізаємо моркву і огірок соломкою, цибулю напівкільцями. Обсмажене куряче філе нарізаємо на шматочки.

Крок 4: На лаваш намазуємо соуси, кладемо овочі, зверху викладаємо м’ясо, поливаємо його соусами і посипаємо зеленню.

Крок 5: Щільно звертаємо лаваш і обсмажуємо його з двох сторін на сковороді без додавання масла.

Шаурма готова. Одну сторону можна полити улюбленим соусом.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: