Інгредієнти:
Картопля – 0,5 – 1 кг
Гриби свіжі – 0,5 кг
Нежирна сметана – 200-250 гр.
Сир твердий КОМО Фамілія – 150 гр.
Сир плавлений КОМО «З грибами» – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
Олія рослинна
Масло вершкове
Сіль, молотий перець
Процес приготування:
Картоплю відварити в мундирах до готовності, очистити і нарізати кружечками завтовшки 0,5 см. Цибулю нашаткувати півкільцями і обсмажити на олії до прозорості або трохи золотистого кольору. Гриби нарізати пластинками і теж обсмажити. До речі, гриби краще солити і перчити на самому початку готування, тому що так вони краще вбирають всі аромати.
Форму для запікання змастити вершковим або рослинним маслом. Викласти шар картоплі. Посолити, поперчити і змастити сметаною (грецьким йогуртом або вершками). Посипати тертим плавленим сиром КОМО «З грибами».
Потім викласти обсмажену цибулю та гриби. Повторити шари. Зверху засипати тертим твердим сиром КОМО Фамілія і запікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин.
Смачного!