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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci5hZHRlbGxpZ2VudC5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4xMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0Pg==

«Їмо вдома. Скумбрія у вині»

Телеканал СТБ

Video: «Їмо вдома. Скумбрія у вині»

Як добре іноді зимовим недільним ранком, коли за вікном тихо падає сніг, спекти дітям булочки з маком, а себе потішити якоюсь легкою, корисною та смачною їжею – приміром, рибою у вині й пюре з цвітної капусти.

Залишаймося вдома та куховаримо!

Дивіться «Їмо вдома. Скумбрія у вині» у четвер, 31 січня, о 18:10 на СТБ.


Пюре з цвітної капусти.

Продукти: 400 г цвітної капусти, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 1 картоплина, 1 лавровий лист, 2 -3 ст. ложки оливкової олії, 1 ч. ложка вершкового масла, 1 ст. ложка гірчиці із зернятками, 3 ст. ложки сметани, 100 г твердого сиру, 1 батон (або інший хліб, який Ви любите), жменя рубаної кінзи, білий мелений перець, морська сіль.

У глибокій каструлі з важким дном розігріти 2 ст. ложки оливкової олії й чайну ложку вершкового масла, додати нарізані цибулю й часник, на малому вогні довести до прозорості, додати лавровий лист.

В окрім опустити цвітну капусту й відварити її протягом 6-7 хвилин, наприкінці посолити. Додати в каструлю із цибулею й часником відварену капусту, нарізану кубиками картоплю й трошки води, в якій варилася капуста. Посолити й варити до готовності картоплі.

Вийняти лавровий лист і збити капусту з картоплею в блендері. Вилити все назад у каструлю, додати гірчицю, сметану, білий перець і прогріти суп.

Хліб нарізати кубиками, укласти на лист, побризкати оливковою олією й смажити в духовці до золотавого кольору. Натерти сир на великій тертці. Подавати суп, присипавши крутонами, сиром і кінзою.

Скумбрія у вині.

Продукти: 4 філе скумбрії, 50 мл білого вина, 150 мл оцту на естрагоні, 1 цибулина, 1 ч. ложка насіння гірчиці, 0,5 ч. ложки білого перцю горошком, 0,5 ч. ложки насіння коріандру, 0,5 ч. ложки чорного перцю горошком, 2 ч. ложки цукру, 2 лаврових листа, 2 ч. ложки сухого кропу.

У невелику каструльку влити вино, оцет, додати білий і чорний перець, коріандр, насіння гірчиці й цукор, прогріти добре маринад. Нарізати цибулю півкільцями. Укласти скумбрію в лист, зверху викласти цибулю, присипати кропом і полити гарячим маринадом. Випікати в розігрітій духовці 12-15 хвилин. Подавати таку рибу можна з відвареним рисом або тушкованою картоплею.

Медові булочки з маком.

Продукти: 100 г маку (заздалегідь замоченого та збитого в блендері), 300 г борошна, 80 г дрібного цукру, 100 г кураги, 1 ст. ложка розм'якшеного вершкового масла, 1 ч. ложка розпушувача, 3 ст. ложки меду, 4 «човники» кардамону, 2 яйця, 1ч. ложка розпушувача, 1ч. ложка кориці, цукрова пудра.

Духовку розігріти до 180 градусів.

Збити масло із цукром, увести яйця, додати 2 ст. ложки борошна й розпушувач. Потім додати мед, зернятка кардамону, увести решту борошна, додати мак і нарізану шматочками курагу. Вимісити тісто до однорідного стану. Змастити невеликі формочки для кексів вершковим маслом, викласти тісто у формочки й залишити на 1 годину в теплому місці. Випікати 30-40 хвилин, потім присипати цукровою пудрою.

http://www.edimdoma.ru/