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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

«Їмо вдома. Сестра-студентка»

Телеканал СТБ

В Італії, де нещодавно побувала Юля, дуже популярні різноманітні фруктові десерти. Сьогодні Юля спекла один із таких десертів — грушевий пиріг. Свою сестру-студентку Юля почастувала курчатами з маскарпоне й приготувала італійський омлет — фриттату з лисичками.

Дивіться «Їмо вдома. Сестра-студентка» у вівторок, 29 січня, о 18:10 на СТБ.

Грушевий пиріг

Необхідні продукти: груші — 1 кг, вершкове масло — 300 г, мед — 50 г, цукор — 1 склянка, яйця — 4 шт., полента — 130 г, борошно — 40 г, розпушувач — 1 ч. ложка, дрібно натерта цедра двох лимонів.

Духовку розігріти до 180 градусів. Груші помити, видалити насіння й нарізати кубиками. У великій сковороді розтопити 30 г вершкового масла, додати мед і, помішуючи, довести до стану карамелі. Потім додати груші, перемішати й тушкувати кілька хвилин на малому вогні. Збити решту вершкового масла з цукром. Увести яйця по одному. Не перестаючи збивати, усипати поленту, борошно й розпушувач. Коли тісто стане однорідним, додати груші, цедру й перемішати. Покласти у важку форму папір для випічки й змастити. Викласти тісто у форму й випікати пиріг 1–1,5 години.

Фриттата з лисичками

Необхідні продукти: лисички — 700 г, яйця — 4 шт., вершкове масло — 60 г, оливкова олія — 4 ст. ложки, часник — 1 зубчик, сік половини лимона, кріп, реган, васильки, дрібка сухого орегано, мелений чорний перець, морська сіль.

Гриби почистити й помити. Часник нарізати тонкими пластинками. У сковороді з товстим дном розігріти 30 г вершкового масла й 2 ст. ложки оливкової олії й трошки обсмажити часник. Додати гриби та смажити на великому вогні 3–4 хвилини, потім посолити, поперчити й посипати сухим орегано. Дрібно порубати кріп, васильки, реган і половину зелені додати в гриби. Смажити ще 3–4 хвилини. Потім посипати гриби рештою зелені, додати сік лимона й зняти з вогню. У жаротривкій формі розтопити 30 г вершкового масла й 2 ст. ложки оливкової олії. Збити яйця. Викласти гриби у форму, влити яйця й трошки потримати на малому вогні. Потім відправити фриттату в розігріту до 230 градусів духовку ще на 1–2 хвилини.

Курчата з маскарпоне

Необхідні продукти: невеликі курчата — 2 шт., сир маскарпоне — 4 ст. ложки, оливкова олія — 2–3 ст. ложки, сік двох лимонів, порубане листя розмарину — 2 ст. ложки, сухий майоран — 1 дрібка, мелений чорний перець, морська сіль.

Розрізати грудну кістку курчат і зробити на шкірі якнайбільше надрізів. Перемішати маскарпоне з листям розмарину, дрібкою солі, перцю, майорану. Начинити через надрізи й обмазати курчат приготовленою сумішшю, зсередини курчат посолити й поперчити. Обсмажити в розігрітій оливковій олії з обох боків, потім укласти курчат у жаротривку форму й запікати в розігрітій до 200 градусів духовці 15–20 хвилин. У сковорідку, в якій смажилися курчата, викласти решту маскарпоне, додати сік лимонів і зварити соус. Полити курчат соусом.

http://www.edimdoma.ru/

Повторення у середу, 30 січня, о 07:05 на СТБ.