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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci5hZHRlbGxpZ2VudC5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4xMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0Pg==

«Їмо вдома. Суп із сочевиці із грибами»

Телеканал СТБ

Video: «Їмо вдома. Суп із сочевиці із грибами»

Юлія обожнює куховарити! Першу свою страву Юлія приготувала в шість років — вона перемішала відразу всі продукти, які були перераховані в рецепті, і спекла торт для мами. Вийшла малоїстівна цеглинка, але мама Юлі запевняла, що торт гарний. Юлія дуже вдячна батькам за те, що вони не вилаяли дочку за зіпсовані продукти, адже тоді б у неї зникло усіляке бажання куховарити. Сьогодні Юля дуже любить пригощати гостей і винаходити нові страви — прості, швидкі та дуже смачні!

Дивіться програму «Їмо вдома» у вівторок, 22 січня, о 18:10 на СТБ.

Повторення програми 23 січня о 07:07


Найкращі рецепти від Юлії Висоцької!

Суп із сочевиці із грибами

Необхідні продукти: 125 г сочевиці, 100 г печериць, 2 невеликі цибулини, 2 зубчика часнику, 1 сухий чилі, сік одного лимона, 1–1,5 літра овочевого бульйону, 2 ст. ложки оливкової олії, 1 лавровий лист, морська сіль, мелений чорний перець, невеликий пучок петрушки.

Лук і часник дрібно порубати. Розігріти в каструлі оливкову олію, обсмажити до прозорості лук і часник. Розтерти сухий чилі, почистити й порубати гриби. Додати в каструлю чилі й гриби, влити бульйон. Накрити кришкою й залишити на 5 хвилин. Додати сочевицю й лавровий лист, довести до кипіння, потім зменшити вогонь. Варити 30 хвилин, наприкінці посолити й поперчити за смаком, додати лимонний сік. Подавати, присипавши петрушкою.

Курча з кардамоном

Необхідні продукти: 4 курячих стегенця, 8 стручків кардамону, 1 ч. ложка зерен коріандру, Ѕ ч. ложки куркуми, 50 г вершкового масла, 2 цибулини, 3 зубчики часнику, 200 г жирного йогурту, 100 мл вершків, морська сіль, мелений чорний перець.

Розкрити стручки кардамону, вийняти зернятка й розтерти їх у ступці. Прогріти на сковороді насіння коріандру й також розтерти у ступці. У важкій сковороді розігріти вершкове масло й обсмажити курячі стегна на повільному вогні з обох боків. Вийняти курку, а в сковороду додати порубані цибулю й часник. Тушкувати на повільному вогні 10–15 хвилин до прозорості, потім додати кардамон, коріандр, куркуму, Ѕ ч. ложки солі й обсмажені шматки курки, влити трошки окропу. Накрити сковороду кришкою й готувати 25 хвилин. Потім додати йогурт і вершки, перемішати, поперчити й ще трошки посолити.

Торт із чорносливом

Необхідні продукти: 12 великих чорносливин без кісточок, 120 г вершкового масла, 2 ст. ложки коньяку, 1 ч. ложка ванільного концентрату, 130 г цукру, 5 яєць, 50 мл міцного чаю, сік і нарізана цедра одного апельсина, 300 мл вершків, 75 мл молока, дрібка солі, 1 ст. ложка цукрової пудри.

Розігріти духовку до 180°С.
Замочити чорнослив разом із цедрою апельсина в чаї з коньяком і апельсиновим соком. Вершкове масло збити з 50 г цукру. Увести борошно із дрібкою солі. Відокремити 2 жовтки від білків, додати жовтки до борошна з маслом і цукром. Вимісити тісто до однорідної шовковистої маси, загорнути в харчову плівку й відправити на 1 годину в холодильник. Розкачати тісто в тонкий шар, поклавши його між двома аркушами паперу для випічки, потім викласти в змащену рознімну форму для випічки таким чином, щоб вийшов корж із бортиком. Зверху покласти ще аркуш паперу для випічки й присипати його для ваги горохом. Випікати корж 20–25 хвилин, потім папір із горохом зняти.
Збити 1 яйце й ще 2 жовтки з 80 г цукру й ванільним концентратом. Прогріти вершки з молоком. Додати їх до яєчної маси, злегка збити. Викласти на пропечений корж чорнослив, залити все вершково-яєчним кремом. Зменшити температуру духовки до 150°С й випікати торт ще 20–25 хвилин. Остиглий торт присипати цукровою пудрою.

http://www.edimdoma.ru/