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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci5hZHRlbGxpZ2VudC5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4xMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0Pg==

«Їмо вдома. Пельменна»

Телеканал СТБ

Video: «Їмо вдома. Пельменна»

Сьогодні Юля вчила Марусю ліпити пельмені й вареники. Разом вони приготували пельмені зі свининою й яловичиною, вареники з беконом, картоплею та кропом, а також вареники із сиром і вареники з вишнею.

Дивіться програму «Їмо вдома. Пельменна» у четвер, 17 січня, о 18:10 на СТБ.


Пельмені зі свининою й яловичиною

Необхідні продукти: 0,5 кг свинини, 0,5 яловичини (можна взяти менше, головне – у рівних пропорціях), 1 велика цибулина, 2 ст. ложки дуже холодної води, морська сіль, мелений чорний перець.

Для тіста: 2 склянки борошна, приблизно 2/3 склянки дуже холодної води, 1 жовток, 1 ст. ложка соняшникової олії, дрібка морської солі.

Прокрутити м'ясо через м'ясорубку разом із цибулиною. Щедро поперчити й посолити, додати холодну воду й добре перемішати фарш.

Борошно перемішати із сіллю й просіяти через сито. Додати в борошно жовток, соняшникову олію й, потроху додаючи воду, добре вимісити тісто. Присипати робочу поверхню борошном і розкачати тісто якомога тонше. Вирізати з тіста за допомогою чашки або склянки кружечки. Сформувати пельмені, поклавши трошки фаршу на тісто й защипнувши кінці. Варити у великій каструлі з підсоленою водою протягом 8-10 хвилин, вийняти шумівкою й подавати зі сметаною або соєвим соусом.

Вареники з картоплею, беконом і кропом

Необхідні продукти для тіста: 2 склянки борошна, ¾ склянки холодної води, ¼ ч. ложки солі.

Для начинки: 4 картоплини, 10 смужок сирокопченого бекону або сала з м'ясним прошарком, 1 цибулина, 1 ч. ложка сухого кропу, 1 ст. ложка соняшникової олії, вершкове масло, пучок свіжого кропу.

Борошно разом із сіллю просіяти, додати воду й замісити тісто. Відправити на півгодини в холодильник. Відварити картоплю. Цибулю дрібно порізати, бекон нарізати невеликими шматочками. У сковороді розігріти олію й обсмажити цибулю разом із беконом. Розім'яти картоплю, додати бекон із цибулею, кріп і вимісити все до однорідного стану. Сформувати вареники, поклавши трошки начинки, змазати краї водою, зліпити їх і защипнути. Відварити в підсоленій воді й подавати, поливши розтопленим вершковим маслом і присипавши свіжим кропом.

Вареники із сиром

Необхідні продукти для начинки: 200 г жирного й сухого м’якого сиру, 1 жовток, 1 ст. ложка цукру, ½ ч. ложки солі.

Зробити тісто для вареників. Сир протерти через сито, додати жовток, цукор і сіль. Усе перемішати до однорідного стану. Присипавши робочу поверхню борошном, розкачати тісто якомога тонше. Вирізати з тіста кружечки. Сформувати вареники, поклавши трохи начинки, змазати краю водою, зліпити їх і защипнути. Відварити вареники у великій каструлі з підсоленою водою й подавати зі сметаною.

Вареники з вишнею

Необхідні продукти для начинки: 300 г свіжої або замороженої вишні, 0,5 склянки цукру.

Зробити тісто для вареників. Розморожену вишню присипати цукром і дати постояти деякий час. Половину вишень разом із соком перекласти в невеличку каструльку, всипати ще 2 ст. ложки цукру, поставити на вогонь і уварити все до стану сиропу.
Сформувати вареники, поклавши на кружечок тіста 2-3 вишеньки (без соку!) і, змазавши водою краї, зліпити вареники.Відварити вареники в підсоленій воді. Подавати, поливши вишневим сиропом.

http://www.edimdoma.ru/