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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

«Їмо вдома. Італійські канікули»

Телеканал СТБ

Цього літа Юля гостювала у своїх друзів в Італії. Вона багато подорожувала й побувала на фабриках, де роблять справжні італійські сири «Пармезан» і «Горгонзола». У цьому випуску вона поділилася з нами лише деякими своїми враженнями про Італію й італійську кухню, чи не найцікавішу та найзнаменитішу в світі.

Дивіться програму «Їмо вдома» у вівторок, 15 січня, о 18:10 на СТБ.


Лимонні спагеті

Необхідні продукти: 500 г спагеті, 200–250 г оливкової олії, 150 г сиру «Пармезан», сік чотирьох лимонів, дрібно натерта цедра одного лимона, велика жменя василька.

У підсоленій і підмасленій воді відварити спагеті (не переварити!) і відкинути на друшляк, щоб вся вода стекла. Поки варяться макарони, зробити соус. На дрібній тертці натерти «Пармезан». Потім, поступово додаючи в натертий сир оливкову олію й лимонний сік, вимісити усе до стану густого соусу. Заправити макарони соусом, додати свіжий васильок і перемішати. Викласти спагеті на тарілки, присипати пармезаном, цедрою лимона й свіжими листиками василька.

Суп із мідій

Необхідні продукти: 1 кг мідій, 100 мл сухого білого вина, 2 стебла селери з листиками, пучок петрушки, 2 зубчики часнику, 2 ст. ложки оливкової олії, 1 ст. ложка соєвого соусу, хліб.

У великій і глибокій сковороді розігріти оливкову олію. Додати нарізані селеру, часник і кілька гілочок петрушки. Злегка обсмажити, влити вино. Коли вино трошки випарується, додати мідії, 1-2 ополоники гарячої води та соєвий соус. Тільки-но мідії розкриються – вони готові. Хліб нарізати й обсмажити з обох боків на сковороді, не додаючи олії. Присипати суп свіжою петрушкою й подавати із хлібними грінками.

Легкий пиріг із сиром «Маскарпоне» та ягодами

Необхідні продукти: 250 г сиру « Маскарпоне», 250 г бісквітного печива (або будь-якого іншого, яке вам подобається), 60 г вершкового масла, 1 ст. ложка цукру, ванільна паличка або кілька крапель ванільної есенції, будь-які ягоди (суниця, ожина, малина, лохина, чорниця або порічка).

Рознімну форму вистелити папером для випічки, намастивши його з обох боків вершковим маслом. Печиво розкришити. Це можна зробити за допомогою кухонного комбайна або, поклавши печиво в поліетиленовий пакет, побити його качалкою. Додати м'яке вершкове масло й ретельно перемішати із крихтами. Рівномірно розподіливши, викласти тісто тонким шаром у форму. Поставити на 5 хвилин у морозильну камеру.

Відокремити жовток від білка. Розтерти жовток із цукром. Додати ванільну есенцію або зернятка ванілі й сир «Маскарпоне». Добре перемішати. Білок збити в піну й обережно змішати з ванільним кремом. Викласти крем за допомогою кулінарного шприца на тісто й поставити на деякий час у холодильник. Потім вийняти пиріг з форми й покласти просто на крем якнайбільше ягід.

http://www.edimdoma.ru/