Лікарі проекту «Я соромлюсь свого тіла» продовжують переконувати глядачів у тому, що в людському тілі немає нічого сороміцького. Нова «заборонена» тема експерименту – відрижка. Розпитати українців, що вони знають про це явище, а також провести незвичайний чемпіонат з найгучнішої відрижки Валерій Ославський вирішив на пивному фестивалі. І невипадково: відрижка і «пінне» завжди йдуть пліч-о-пліч. Про що розповість ваша відрижка і чи варто її соромитися насправді – дізнайтеся з матеріалу.
Дивіться онлайн 13 випуск «Я cоромлюсь свого тіла»-5 від 26.04.2018
Що таке відрижка?
Відрижка – це вихід зайвих газів зі шлунку. Якщо повітря більше, ніж газовий міхур може вмістити (200 мл), м’язи шлунку скорочуються, розслабляється стравохідний сфінктер, і повітря виходить назовні через ротову порожнину.
Також відрижку провокує вживання занадто жирної їжі: вона довго перетравлюється і сприяє накопиченню зайвих газів. Тому якщо попереду у вас відповідальний день, з ранку краще відмовитися від продуктів, які хоча б трохи впливають на газоутворення.
Продукти, що викликають відрижку:
- свіжий білий хліб;
- горох;
- капуста;
- цибуля;
- молоко;
- газовані напої.
Читайте також: СТБ запрошує на унікальну фотовиставку проекту «Я cоромлюсь свого тіла»
Чи шкідлива відрижка?
У нормі здорова людина відригує тільки після прийому їжі або переїдання. Постійна відрижка може сигналізувати про наявність таких захворювань:
- гастрит;
- виразка;
- хвороби зубів;
- невроз шлунка;
- серцево-судинні захворювання.
Про що говорить запах відрижки?
Відрижка зі специфічним запахом – також привід задуматися. Вас має стурбувати:
- гнилісний запах;
- гіркуватий;
- кислий.
Запам’ятайте: відрижка – це не наслідок поганого виховання, а важливий сигнал організму. Не ігноруйте його!
Дізнайтеся більше з відео експерименту: