PCEtLSA8c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMjQ5Ig0KZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJTVEJfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ic3RiLnVhIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMTEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4gLS0+

Філіровані в‘юни з грушевим чатні та полентою від Юрія Ковриженка

26.05.2019

Філіровані в‘юни з грушевим чатні та полентою від ведучого «Страва честі» Юрія Ковриженка здивували навіть героїню Наталію, адже таких в’юнів вона ще не їла. Читайте покроковий рецепт приготування в нашому матеріалі.

Більше на тему: Гарбузово-картопляні ланципупики з грибами в гарбузі від Юрія Ковриженка

вьюны ковриженко

Інгредієнти:

  • В‘юни – 500 г
  • Сіль (для очищення риби) – 50 г
  • Крохмаль – 50 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Цибуля для подачі – 1 шт.

Для поленти:

  • Кукурудзяна крупа – 150 г
  • Сметана (21%) – 50 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для грушевого чатні:

  • Груші – 2 шт.
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Помідори чері – 1 гілочка
  • Яблучний оцет – 1 ст. л.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

 

  1. Засипте в‘юнів сіллю, залиште на 30 хв. Потім ретельно промийте у проточній воді. Відріжте голови та плавці. Зріжте гострим ножем філе з обох боків хребта, приберіть кісточки. Обкачайте філе риби у крохмалі та обсмажте на вершковому маслі. Викладіть на сито, щоб стік зайвий жир.
  2. Приготуйте поленту: залийте кукурудзяну крупу водою у пропорції 1: 2, посоліть. Варіть на невеликому вогні, увесь час розмішуючи. Наприкінці додайте сметану, посоліть. Викладіть готову кашу у форму, застелену харчовою плівкою, розрівняйте, залиште остигати. Потім поріжте поленту на порційні шматки та підсмажте на вершковому маслі.
  3. Для грушевого чатні – поріжте груші дрібними кубиками, перець чилі – тонкими слайсами, помідори чері – розріжте на половинки.  Викладіть груші на сковорідку, додайте 2 ст. л. рослинної олії, посипте цукром, влийте 1 ст. л. яблучного оцту та додайте кілька слайсів гострого перцю чилі. Обсмажте 3-5 хв., додайте помідори чері та зніміть чатні з вогню.
  4. Викладіть на тарілку порцію поленти, довкола неї покладіть грушевий чатні, а зверху – обсмажені в‘юни. Прикрасьте пелюстками чорнобривців, листям петрушки та скибочками солодкої цибулі.

Більше на тему: Фарширована чорна галушка від Юрія Ковриженка

Смачного!

Читайте більше цікавих новин в Viber и Telegram СТБ

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: