Деруни — улюблена страва українців. Так звані картопляні оладки можуть бути як з різними начинками, так і без. Хрустка скоринка, ніжні всередині з неповторним смаком — читайте покроковий рецепт приготування дерунів з кабачком і цвітною капустою в нашому матеріалі.
Більше на тему: Гречаники: рецепт від «Страва честі»
Дивіться онлайн Страва честі – випуск 1 від 10.03.2019
Інгредієнти:
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Кабачок або цукіні – 1 шт.
- Цвітна капуста – 1 шт.
- Твердий сир – 75 г
- Вершкове масло – 100 г
Спосіб приготування:
- Картоплю відварити в киплячій підсоленій воді 5 хвилин, а цвітну капусту — 10 хвилин. Злийте і остудіть.
- Натріть овочі. Змішайте картоплю, моркву, кабачок, цвітну капусту і сир. Посоліть й поперчіть.
- Розігрійте духовку до 200 градусів.
- Розтопіть трохи вершкового масла у великій сковороді на середньому вогні. Викладіть пару ложок картопляно-овочевої маси, добре приминаючи її до дна.
- Обсмажуйте деруни 2–3 хвилини, потім обережно переверніть і готуйте ще хвилину. Перекладіть на застелене папером для випікання деко. Проставте деко в духовку і випікайте 5–7 хвилин, поки деруни не підрум’яняться.
Більше на тему: Мазурики: рецепт від «Страва честі»
Смачного!