«Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком»-2: у 10 випуску на проєкт завітає Народний артист України Павло Зібров
У 10 випуску на проєкт «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком»-2 завітає легендарний вусень української естради, співак, Народний артист України — Павло Зібров. Тож настав час пробувати українське, дивитися українське, досліджувати Україну за смаком, надихатися силою стародавньої української кухні, українських продуктів та спецій! Не пропустіть у суботу, 2 грудня, 10 випуск кулінарного шоу «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком»-2 о 10:00 на СТБ!
«Знаєш це відчуття після свят? Відкриваєш холодильник, а там недоїдки зі столу. І так класно, адже нічого не потрібно готувати», — розкаже співак.
Більше на тему: Євген Клопотенко та Юлія Саніна приготували Товчанку та Бекмес з фореллю
Павло Миколайович вирішить принести на кухню проєкту столичний салат. Та несподівано почує від шеф-кухаря, що це один з його найбільших кулінарних ворогів. Олів’є, шуба та столичний салат є пережитками минулого, ба більше, відголоском Радянщини.
«Я думав, як переробити салати на майонезі, але потім згадав, що у нас в Україні існує страва, про яку мало хто знає. Я маю багато друзів істориків, які досліджують регіональні кухні. Тож ця страва Поділля. Тож є така Уланівська картопля. Навіть ви, Павло Миколайович, мешкали там недалеко. Тож повернемося до вашого минулого», — запропонує Клопотенко.
Слід зауважити, що картоплю по-уланівськи, як елемент нематеріальної культурної спадщини Вінниччини, подали до Міністерства культури та інформаційної політики України з метою включення до Національного переліку.
А під час приготування Зібров згадає своє дитинство, як зранку ходив по кролів. З дитинства обожнював готувати. Ба більше, каже, якби не став співаком, обрав би професію кухаря. Тож вперше на кухні проєкту саме гість, а не ведучий, розказуватиме рецепти своїх авторських страв.
«Ви прям мій новий конкурент. Адже я таких рецептів ще не чув, але вони мене вже зацікавили», — зауважить Євген.
Більше дивіться у 10 випуску проєкту «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком»-2. Готуйте автентичні страви разом з шефом! Не пропустіть 2 грудня о 10:00 на СТБ!