Євген Клопотенко та Юлія Саніна приготували Товчанку та Бекмес з фореллю
На СТБ вийшов 9 випуск кулінарного проєкту «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком». Цього разу на кухню завітала українська співачка, фронтвумен гурту «The Hardkiss» Юлія Саніна. Разом з Євгеном вони приготували дві неймовірні українські страви.
Куштувати українське, дивитись українське, досліджувати Україну на смак, надихатись силою стародавньої української кухні, українських продуктів та спецій! Щосуботи до ведучого, українського шеф-кухаря, ресторатора, амбасадора борщу і дослідника національної кухні Євгена Клопотенка, приходитиме зірковий гість або гостя. За відвертою розмовою про життя, професійні та особисті події, разом вони готуватимуть унікальні українські страви, відкриваючи для себе і глядачів такий багатий на смаки світ української гастрономії.
Як і раніше, Євген Клопотенко допоможе українізувати улюблені страви своїх гостей, а також надасть нове життя продуктам наших предків! Так, українська співачка принесла на кухню проєкту картопляне пюре! Євген Клопотенко запропонував приготувати українську Товчанку.
Інгредієнти:
- Картопля – 4 шт.
- Квасоля – 100 грамів.
- Цибуля – 1 шт.
- Вершкове масло – 50 грамів.
- Мак – 2 ст.л.
Спосіб приготування:
Для приготування української товчанки нам потрібно взяти приблизно чотири картоплини, нарізати дрібним кубиком та відварити у воді, до води за бажанням можна додати трішки цибулі чи часнику, щоб картопля була ароматною. Паралельно з тим ставимо варити квасолю, не замочуємо її попередньо, а просто варимо на середньому вогні 1,5 години. Далі нарізаємо цибулю та смажимо її на олії до золотавої скоринки для смаку. Картоплю поєднуємо з квасолею та смаженою цибулею, додаємо 50 грамів вершкового масла. Все гарно товчемо. Для хрусту додаємо дві столові ложки маку. Насолоджуємось товчанкою!
Більше на тему: Євген Клопотенко та Тетяна Висоцька приготували Молочний кисіль та Гомілки з соусом з зелених томатів
Друга страва, яку запропонував приготувати Євген Клопотенко, – Бекмес з фореллю.
Інгредієнти:
- Кавун – 1 шт.
- Форель – 2 шт.
- Сіль, перець.
- Лимон.
- Чебрець.
- Бринза.
Спосіб приготування:
Потрібно взяти кавун, почистити його від шкірки, за допомогою блендера перебити в однорідну масу, процідити через сито, щоб зайві частинки та кісточки лишились на ситі. Рідину переливаємо до каструлі, варимо 3 – 4 години, або перекладаємо в скляний посуд та варимо на паровій бані приблизно 12 годин. Для приготування форелі треба взяти 2 річкові форелі середнього розміру, посолити, додати трішки лимону, тім’яну, а також нафарширувати рибу бринзою. Відправляємо до духовки при температурі 180 градусів на 20 хвилин. Робимо презентацію та насолоджуємось!
Дивіться нові випуски «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком»-2 щосуботи, о 10:00 на СТБ!
Читайте нас також у Viber і Telegram СТБ