Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком

Євген Клопотенко та Юлія Саніна приготували Товчанку та Бекмес з фореллю

На СТБ вийшов 9 випуск кулінарного проєкту «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком». Цього разу на кухню завітала українська співачка, фронтвумен гурту «The Hardkiss» Юлія Саніна. Разом з Євгеном вони приготували дві неймовірні українські страви. 

Товчанка від Євгена Клопотенка

Куштувати українське, дивитись українське, досліджувати Україну на смак, надихатись силою стародавньої української кухні, українських продуктів та спецій! Щосуботи до ведучого, українського шеф-кухаря, ресторатора, амбасадора борщу і дослідника національної кухні Євгена Клопотенка, приходитиме зірковий гість або гостя. За відвертою розмовою про життя, професійні та особисті події, разом вони готуватимуть унікальні українські страви, відкриваючи для себе і глядачів такий багатий на смаки світ української гастрономії.

Товчанка від Євгена Клопотенка

Як і раніше, Євген Клопотенко допоможе українізувати улюблені страви своїх гостей, а також надасть нове життя продуктам наших предків! Так, українська співачка принесла на кухню проєкту картопляне пюре! Євген Клопотенко запропонував приготувати українську Товчанку. 

Інгредієнти: 

  • Картопля  – 4 шт.
  • Квасоля – 100 грамів.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вершкове масло – 50 грамів.
  • Мак – 2 ст.л. 

Спосіб приготування: 

Для приготування української товчанки нам потрібно взяти приблизно чотири картоплини, нарізати дрібним кубиком та відварити у воді, до води за бажанням можна додати трішки цибулі чи часнику, щоб картопля була ароматною. Паралельно з тим ставимо варити квасолю, не замочуємо її попередньо, а просто варимо на середньому вогні 1,5 години. Далі нарізаємо цибулю та смажимо її на олії до золотавої скоринки для смаку. Картоплю поєднуємо з квасолею та смаженою цибулею, додаємо 50 грамів вершкового масла. Все гарно товчемо. Для хрусту додаємо дві столові ложки маку. Насолоджуємось товчанкою! 

Більше на тему: Євген Клопотенко та Тетяна Висоцька приготували Молочний кисіль та Гомілки з соусом з зелених томатів

Друга страва, яку запропонував приготувати Євген Клопотенко, – Бекмес з фореллю.   

Товчанка від Євгена Клопотенка

Інгредієнти: 

  • Кавун – 1 шт.
  • Форель – 2 шт. 
  • Сіль, перець.
  • Лимон.
  • Чебрець.
  • Бринза.

Спосіб приготування: 

Потрібно взяти кавун, почистити його від шкірки, за допомогою блендера перебити в однорідну масу, процідити через сито, щоб зайві частинки та кісточки лишились на ситі. Рідину переливаємо до каструлі, варимо 3 – 4 години, або перекладаємо в скляний посуд та варимо на паровій бані приблизно 12 годин. Для приготування форелі треба взяти 2 річкові форелі середнього розміру, посолити, додати трішки лимону, тім’яну, а також нафарширувати рибу бринзою. Відправляємо до духовки при температурі 180 градусів на 20 хвилин. Робимо презентацію та насолоджуємось! 

Дивіться нові випуски «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком»-2 щосуботи, о 10:00 на СТБ! 

Читайте нас також у Viber і Telegram СТБ

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також
Товчанка від Євгена Клопотенка
Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком

«Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком»-2: у 13 випуску на проєкт завітає співачка Настя Каменських

Товчанка від Євгена Клопотенка
Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком

«Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком»-2: у 12 випуску на проєкт завітає співачка TAYANNA

Товчанка від Євгена Клопотенка
Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком

«Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком»-2: у 11 випуску на проєкт завітає акторка Анастасія Карпенко

Товчанка від Євгена Клопотенка
Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком

«Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком»-2: у 10 випуску на проєкт завітає Народний артист України Павло Зібров

Товчанка від Євгена Клопотенка
Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком

«Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком»-2: у 9 випуску на проєкт завітає співачка Юлія Саніна

Товчанка від Євгена Клопотенка
Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком

Євген Клопотенко та Тетяна Висоцька приготували Молочний кисіль та Гомілки з соусом з зелених томатів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: