«Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком»-2: у 9 випуску на проєкт завітає співачка Юлія Саніна
У 9 випуску на проєкт «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком»-2 завітає співачка, фронтвумен рок-гурту «The Hardkiss» Юлія Саніна. Тож настав час пробувати українське, дивитися українське, досліджувати Україну за смаком, надихатися силою стародавньої української кухні, українських продуктів та спецій! Не пропустіть у суботу, 18 листопада, 9 випуск кулінарного шоу «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком»-2 о 10:00 на СТБ!
Юлія Саніна принесе для Євгена Клопотенка доволі розповсюджену страву, а саме гарнір — картопляне пюре. Її син відмовляється їсти пюре. Та це не дивно, про що зауважить сам шеф-кухар: «Картопляне пюре, котлетки, батон, — це все прийшло до радянщини з Франції. Тоді цим годували нас, аби зробити дитинство ілюзорно гарним. Тож це все речі, які використовувалися, аби вбити українську культуру і зробити наше — меншовартісним. Наша програма і створена для того, аби ми розбивали міфи й оживляли наші традиції. Тож готуватимемо етнічну страву — товчанку з квасолею та маком. Це те, що було задовго до пюре».
З картоплі готують багато смачних страв. Її смажать, відварюють, печуть та готують пюре. А ми нагадаємо про страву, яку готували українці ще сто років тому. Йдеться про товчанку – картопляне пюре з додаванням квасолі. З назви зрозуміло, що інгредієнти треба добре потовкти. Цьому гарніру пасують м’ясні, рибні та грибні страви, а ще його можна використати як начинку для пиріжків чи картопляного книша, який українці традиційно готують до свят. Та найголовніше завдання незмінне — нагодувати сина Юлії Саніної. Адже йому складно догодити у виборі їжі. Ба більше, під час приготування співачка розкаже детальніше про раціон сина, його вподобання, процеси виховання.
Не оминуть тему Євробачення. Адже саме на сцені Євробачення Саніна провела більше часу, за будь-якого конкурсанта. Як готувалася до ролі ведучої? Що відбувається за лаштунками пісенного конкурсу?
«Давай поговоримо і про твою волонтерську діяльність. Знаю, що ти багато їздиш за кордон, де проводиш концерти і збираєш гроші для ЗСУ», — запитає шеф.
Більше на тему: Євген Клопотенко та Тетяна Висоцька приготували Молочний кисіль та Гомілки з соусом з зелених томатів
Більше дивіться у 9 випуску проєкту «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком»-2. Готуйте автентичні страви разом з шефом! Не пропустіть 18 листопада о 10:00 на СТБ!