Мілан Котев
Кулінарія Мілана почала цікавити ще в дитинстві: він підглядав за мамою на кухні, плутався під ногами, як він сам каже, і намагався допомагати. Перший самостійний досвід – смажена картопля з грибами, яку він приготував у 10 років.
Після того, як хлопець закінчив ліцей, його кум Павло, який працює кухарем, показав і розповів Мілану, яка ж вона – кулінарія.
«І тут «Остапа» понесло, – сміється хлопець. – Я почав експериментувати спочатку вдома, а потім і зовсім став помічником Паши».
Найвдаліша і найулюбленіша страва Мілана відноситься до мексиканської кухні – «Сhili con carne», з якою йому вдалося потрапити в сотню кращих «МастерШеф».
Тим не менш, на спеціальність, наближену до кулінарії, він пішов лише недавно, а після школи через любов до автомобілів пішов вчитися на… автомеханіка, про що зараз дуже шкодує.
«Але тепер я вчуся в університеті на факультеті ресторанно-готельного бізнесу, а паралельно працюю в театрі ім. Івана Франка».
Мілан – справжній шанувальник «МастерШеф», тому подивився всі сезони шоу, і навіть з повторами.
«Дуже поважаю таких учасників, як: Михайло Сосновських, Ольга Мартиновська, Віталія Іващенко, Олександр Білодід, Марина Шевченко, Андрій Колесник… Ой, цей список може бути нескінченним. Суддів люблю всіх, у них багато чому можна навчитися. Дуже по духу близький Микола, він завжди говорить, що думає. Тетяну люблю за її чуйність і доброту, а Ектор – бог кулінарії, з якого хочеться брати приклад».
У разі перемоги витратить гроші на відкриття свого ресторану.
Рід діяльності: машиніст сцени в театрі.
Освіта: готельно-ресторанний менеджмент.
Хобі: сноуборд, американський футбол.