Інформація про проект «МастерШеф професіонали»
Бажаєте покращувати свої професійні навички як кухара – професіонала та отримати колосальний досвід від інших кухарів – професіоналів? Проект «МастерШеф професіонали» на телеканалі СТБ доводить, що варто ризикнути і спробувати зробити крок назустріч мрії і ваше життя зміниться. Українська версія британського кулінарного формату, що здобув популярність у всьому світі, вперше вийшла в Україні у 2011 році і відразу ж підкорила мільйони жителів нашої країни.
Потрапивши на телевізійний кастинг, претенденти на участь в проекті «МастерШеф професіонали», готують свою кращу страву, яка оцінюється компетентними суддями проекту – у тому числі всесвітньо відомим шеф-кухарем Ектором Хіменес-Браво.
Для суддів не має значення соціальний статус, сімейний статус та громадянство претендентів на участь у Проекті. Кандидатів на участь, які увійдуть у 20 – ку кращих та будуть приймати участь в Основному знімальному етапі Проекта, судді Проекту «МастерШеф професіонали» будуть перевіряти на наявність якостей необхідних в професії шеф-кухаря: витримку, кмітливість, дисциплінованість, уміння працювати в екстремальних умовах (наприклад, на рухомому кріслі, в темній кімнаті з однією коробкою сірників) і в команді з головними суперниками, на вміння готувати страви з екзотичних інгредієнтів (наприклад, равлики, кажан, ігуана, зоофобуси, сарана) і боротися зі своїми страхами. Кожна страва, приготована учасником в процесі конкурсу, буде максимально об’єктивно оцінена професійними суддями Проекту. Учасники повинні бути готовими до того, що коментарі від суддів Проекту можуть бути як позитивними, так й висловлені у формі конструктивної критики, єдиною метою якої є надати учаснику пораду, вказати на допущені помилки, задля уникнення їх у майбутньому, що беззаперечно є безцінним досвідом у професійній кар’єрі кожного кухара.
Деякі конкурси Проекту передбачають оцінку майстерності учасників не лише суддями Проекту, але й відомими рестораторами країни та звичайними людьми, основна діяльність яких може й не бути пов’язаною із кулінарним мистецтвом.
У фінал шоу потрапляють 3 (троє) учасників, яких судді вважатимуть гідними боротися за звання переможця і головну винагороду. Судді, підготувавши ряд випробувань для фінального випуску, в ході виконання яких число фіналістів зменшується, вибирають з фіналістів одного переможця. Він буде визначений «Кращим шеф – кухаром України за версією Проекту», матиме можливість отримати грошову винагороду.