PCEtLSA8c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMjQ5Ig0KZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJTVEJfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0id3d3LnN0Yi51YS9tYXN0ZXJjaGVmIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4gLS0+

Паста карбонара: рецепт від Євгена Гребеника

19.01.2021

Карбонара ― один з найгеніальніших і однозначно найпопулярніших рецептів пасти у світі. Її дуже просто і легко приготувати, продукти для неї доступні, і ви зможете їх знайти в будь-якому супермаркеті. Карбонара має багато варіантів приготування: з вершками, беконом або панчетою, з сиром пармезан або пекоріно. Сьогодні своїм домашнім рецептом цієї популярної страви поділився переможець проєкту «МастерШеф. Професіонали»-2 Євген Гребеник.

Інгредієнти (на 4 порції):

  • Спагеті ― 320 г
  • Сіль кам’яна для відварювання спагеті
  • Бекон або грудинка свиняча в/к ― 160 г
  • Жовтки ― 8 шт.
  • Вершки 30% ― 400 г
  • Сир пармезан або будь-який витриманий сир ― 150 г
  • Щіпка мускатного горіха
  • Чорний перець горошком

Спосіб приготування:

  1. Воду доводимо до кипіння, додаємо сіль і відварюємо спагеті 8 хвилин.
  2. Паралельно на сковорідці обсмажуємо бекон до румяноі̆ скоринки, наприкінці обсмажування приправляємо меленим чорним перцем.
  3. Для соусу з’єднуємо в мисці жовтки курячих яєць (4 шт.), вершки і тертий сир. Суміш ретельно перемішуємо і заправляємо мускатним горіхом.
  4. Відварені спагеті додаємо на сковорідку з обсмаженим беконом, вводимо соус і інтенсивно вимішуємо до загустіння соусу.
  5.  Викладаємо готову пасту в тарілки, зверху за бажання гарніруємо жовтком і посипаємо тертим сиром.

Смачного!

Більше на тему: Що має бути в щоденному раціоні чоловіка

Читайте нас також у Viber і Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: