Львівські пампухи: рецепт випічки на Водохреще від Валентина Брайчука
19.01.2021
У багатьох регіонах України є традиція на свята готувати пишні пампухи. Готують їх усього-на-всього двічі на рік: на Різдво та на Водохреще. Учасник «МастерШеф. Професіонали»-2 Валентин Брайчук поділився власним рецептом пишних та смачних пампухів! Детальніше — далі в матеріалі!
Інгредієнти:
- молоко — 1 л;
- дріжджі — 1 пачка;
- яйця — 8 шт.;
- цукор — 50 г;
- масло — 100 г;
- олія — 50 г;
- борошно — 2―2,5 кг.
Спосіб приготування:
- У теплому молоці розчинити дріжджі, додати цукор. Залишити на 15 хвилин у теплому місці.
- Додати решту інгредієнтів і замісити тісто, щоб не прилипало до рук. Накрити серветкою і залишити в теплому місці на 1 годину. Зробити обминку, залишити ще на 30 хвилин.
- Розкачати готове тісто товщиною 0.5―1 см, вирізати кружки діаметром 5 см, всередину покласти улюблену начинку, закрити тісто, сформувати кульку. Залишити кульки в теплому місці на 30 хвилин, щоб підійшли.
- Смажити у фритюрі за температури 130―140°C з обох боків.
- Викласти на паперові серветки, просушити від залишку олії.
- Дати остигнути, посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Більше на тему: «МастерШеф. Професіонали»-3: оголошена дата старту шоу в 2021 році