Рецептів вареників з вишнею величезна кількість. Скільки господинь – стільки й унікальних секретів приготування цієї смачної страви. Суддя «МастерШеф» Ліза Глінська поділилася своїм ідеальним рецептом вареників. Покроковий рецепт вареників з вишнею читайте в матеріалі.
Інгредієнти для заварного тіста:
- молоко – 200 мл
- вода – 100 мл
- вершкове масло – 30 г
- сіль – ⅓ ч. л.
- цукор – 20 г
- борошно – 400 г (+ 100 г борошна, на припорошення)
Інгредієнти для начинки:
- вишні – 800 г
- цукор – 80 г
- борошно – 80 г (в тому випадку, якщо вишня заморожена)
Більше на тему: Вершкові синабони: рецепт від Максима Пустовіта
Приготування:
- Наливаємо в каструлю воду (100 мл), молоко (200 мл), додаємо сіль – 1/3 чайної ложки, цукор – 20 г і вершкове масло – 30 г. Доводимо до кипіння.
- У киплячу рідину засипаємо борошно (400 г). Активно перемішуємо лопаткою. Тісто виглядає неоднорідним і у цьому немає нічого страшного.
- Перекладаємо в миску тісто і даємо йому трохи охолонути.
- Вимішуємо тісто до однорідності. Воно рідко липне до рук, тільки в разі прорахунку в рецептурі. Але ви можете за потреби припорошувати стіл борошном.
- Оберніть тісто харчовою плівкою, відкладіть в сторону на 30 хвилин, нехай воно трохи відпочине.
- Очистіть вишню від кісточок, додайте цукор. Якщо ви використовували вишню заморожену, то краще додати ще борошно. Перемішайте.
- Розкачуємо тісто завтовшки 2 мм, вирізаємо кола (у мене склянка діаметром 6 см).
- Кола я прикриваю харчовою плівкою, щоб вони не підсихали. Ще трохи розкачую качалкою, стоншуючи край, викладаю начинку і скріплюю краї.
- Варю вареники в киплячій підсоленій воді до готовності (у мене це зазвичай 4–6 хвилин).
- Поливаю готові вареники розтопленим вершковим маслом, можна присипати цукром або подати зі сметаною.
Смачного!
Джерело: Instagram – lizaglinskaya