Меренговий рулет з ягодами: рецепт від Лізи Глінської
Меренговий рулет з ягодами – дуже ніжний і шалено смачний десерт. Він точно припаде до смаку всім любителям солоденького. Своїм рецептом поділилася суддя «МастерШеф. Професіонали» Ліза Глінська. Покроковий рецепт меренгового рулету з ягодами читайте в матеріалі.
Інгредієнти для французької меренги (для рулету):
- білок (5 білків) кімнатної температури – 150 г
- цукор – 225 г
- лимонний сіку або дрібка лимонної кислоти – 1 ч. л.
- цедра одного лимона
Приготування:
- З’єднати в чаші комбайна білок, лимонний сік або лимонну кислоту і цедру лимона.
- Збивайте, до утворення білої піни.
- У кілька прийомів додайте цукор.
- Продовжуйте збивати до стійких піків. Контролюйте процес збивання, щоб не перебити меренгу. Я рекомендую збивати білок для меренги на середніх обертах, так маса буде більш стабільною. Меренга повинна вийти блискучою, гладкою, еластичною.
- Вистелити деко пергаментом, приклейте його за допомогою меренги, щоб він не ковзав по листу.
- Розподіліть меренгу шпателем, рівним шаром 6–8 мм.
- Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці (з обдувом) 18–20 хвилин. Дістаньте з духовки готову меренгу, обережно зніміть її з дека і залиште на столі, нехай охолоне.
- З пергаменту поки не знімайте!
- Після охолодження, накрийте корж пергаментом, акуратно переверніть і зніміть пергамент, на якому випікалась меренга.
Більше на тему: Вареники з вишнею: рецепт від Лізи Глінської
Інгредієнти для ягідного прошарку:
Є 2 варіанти: Перший – на пектині NH, мені він подобається більше, але якщо пектину немає, то можна скористатися другим варіантом – на крохмалі.
Інгредієнти для ягідної прошарку:
Ягідне компоте 1-ий варіант:
- малинового пюре (без кісточки) – 100 г
- вишні (трохи пробиваю блендером, щоб не було цілої ягоди) – 200 г
- пектину NH – 6 г
- цукру – 50 г
Приготування:
- Змішайте пектин з цукром і всипте трохи тепле пюре.
- Помішуючи, доведіть до кипіння, зніміть з вогню.
- Перекладіть в миску.
- Коли пюре охолоне і стабілізується, розподіліть його тонким шаром по внутрішній стороні меренги.
Ягідне компотt 2-ий варіант:
Цей варіант не завжди стабільний і рулет з ним більше 5–6 годин не простоїть, може потекти.
- малинового пюре (без кісточки) – 100 г
- вишні (трохи пробиваю блендером, щоб не було цілої ягоди) – 200 г
- кукурудзяного крохмалю – 25 г
- цукру – 50 г
Приготування:
- Змішайте віночком всі інгредієнти в сотейнику.
- Поставте на вогонь і при постійному помішуванні доведіть до кипіння і зникнення присмаку крохмалю.
- Коли пюре трохи охолоне, розподіліть його тонким шаром по внутрішній стороні меренги.
Інгредієнти для крем-чиза:
- крем сиру (я використовувала «Філадельфію», але для цього варіанту підійде будь-який) – 350 г
- цукрової пудри – 100 г
- вершків (жирність не менше 30%) – 150 мл
Приготування:
- Збийте крем-сир з цукровою пудрою, тонкою цівкою влийте вершки, збивайте ще кілька хвилин. Крем не повинен плисти, ну і сильно щільні піки вам не потрібні.
- Викладіть крем 2/3 на стабілізувалося компоте.
- Тому компоте, що на пектині, потрібно трохи більше часу для стабілізації, ніж того, що на крохмалі. Тому, будьте уважні, не змастіть шари. Розподіліть крем тонким шаром (близько 5 мм) поверх компоте.
- Поверніть рулет.
- Зверху розподіліть крем, що залишився, за допомогою пергаменту розгладьте його. Приберіть в холодильник на 30 хв, щоб рулет просочився.
- Його можна прикрасити подрібненим горіхом (фісташка, мигдаль, волоський). А ще, поки є свіжа ягода можна ягідний шар зовсім прибрати і просто викласти крем на меренгу, «повставляти» в нього ягідки: малина, шматочки полуниці і згорнути рулет.
Смачного!
Джерело: Instagram – lizaglinskaya