МастерШеф

Меренговий рулет з ягодами: рецепт від Лізи Глінської

Меренговий рулет з ягодами – дуже ніжний і шалено смачний десерт. Він точно припаде до смаку всім любителям солоденького. Своїм рецептом поділилася суддя «МастерШеф. Професіонали» Ліза Глінська. Покроковий рецепт меренгового рулету з ягодами читайте в матеріалі.

Меренговый рулет с ягодами: рецепт от Лизы Глинской

Інгредієнти для французької меренги (для рулету):

  • білок (5 білків) кімнатної температури – 150 г
  • цукор – 225 г
  • лимонний сіку або дрібка лимонної кислоти – 1 ч. л.
  • цедра одного лимона

Приготування:

  1. З’єднати в чаші комбайна білок, лимонний сік або лимонну кислоту і цедру лимона.
  2. Збивайте, до утворення білої піни.
  3. У кілька прийомів додайте цукор.
  4. Продовжуйте збивати до стійких піків. Контролюйте процес збивання, щоб не перебити меренгу. Я рекомендую збивати білок для меренги на середніх обертах, так маса буде більш стабільною. Меренга повинна вийти блискучою, гладкою, еластичною.
  5. Вистелити деко пергаментом, приклейте його за допомогою меренги, щоб він не ковзав по листу.
  6. Розподіліть меренгу шпателем, рівним шаром 6–8 мм.
  7. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці (з обдувом) 18–20 хвилин. Дістаньте з духовки готову меренгу, обережно зніміть її з дека і залиште на столі, нехай охолоне.
  8. З пергаменту поки не знімайте!
  9. Після охолодження, накрийте корж пергаментом, акуратно переверніть і зніміть пергамент, на якому випікалась меренга.

Більше на тему: Вареники з вишнею: рецепт від Лізи Глінської

Інгредієнти для ягідного прошарку:

Є 2 варіанти: Перший – на пектині NH, мені він подобається більше, але якщо пектину немає, то можна скористатися другим варіантом – на крохмалі.

Інгредієнти для ягідної прошарку:

Ягідне компоте 1-ий варіант:

  • малинового пюре (без кісточки) – 100 г
  • вишні (трохи пробиваю блендером, щоб не було цілої ягоди) – 200 г
  • пектину NH – 6 г
  • цукру – 50 г

Приготування:

  1. Змішайте пектин з цукром і всипте трохи тепле пюре.
  2. Помішуючи, доведіть до кипіння, зніміть з вогню.
  3. Перекладіть в миску.
  4. Коли пюре охолоне і стабілізується, розподіліть його тонким шаром по внутрішній стороні меренги.
Переглянути цей допис в Instagram

Ягідне компотt 2-ий варіант:

Цей варіант не завжди стабільний і рулет з ним більше 5–6 годин не простоїть, може потекти.

  • малинового пюре (без кісточки) – 100 г
  • вишні (трохи пробиваю блендером, щоб не було цілої ягоди) – 200 г
  • кукурудзяного крохмалю – 25 г
  • цукру – 50 г

Приготування:

  1. Змішайте віночком всі інгредієнти в сотейнику.
  2. Поставте на вогонь і при постійному помішуванні доведіть до кипіння і зникнення присмаку крохмалю.
  3. Коли пюре трохи охолоне, розподіліть його тонким шаром по внутрішній стороні меренги.

Інгредієнти для крем-чиза:

  • крем сиру (я використовувала «Філадельфію», але для цього варіанту підійде будь-який) – 350 г
  • цукрової пудри – 100 г
  • вершків (жирність не менше 30%) – 150 мл

Приготування:

  1. Збийте крем-сир з цукровою пудрою, тонкою цівкою влийте вершки, збивайте ще кілька хвилин. Крем не повинен плисти, ну і сильно щільні піки вам не потрібні.
  2. Викладіть крем 2/3 на стабілізувалося компоте.
  3. Тому компоте, що на пектині, потрібно трохи більше часу для стабілізації, ніж того, що на крохмалі. Тому, будьте уважні, не змастіть шари. Розподіліть крем тонким шаром (близько 5 мм) поверх компоте.
  4. Поверніть рулет.
  5. Зверху розподіліть крем, що залишився, за допомогою пергаменту розгладьте його. Приберіть в холодильник на 30 хв, щоб рулет просочився.
  6. Його можна прикрасити подрібненим горіхом (фісташка, мигдаль, волоський). А ще, поки є свіжа ягода можна ягідний шар зовсім прибрати і просто викласти крем на меренгу, «повставляти» в нього ягідки: малина, шматочки полуниці і згорнути рулет.

Смачного!

Джерело: Instagram – lizaglinskaya

Читайте більше цікавих новин у Viber і Telegram  СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також
banijay logo

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: