Секрети курки в соусі сациві від Тетяни Катерновської
Всі продукти були придбані в МЕТRО
Інгредієнти:
• 1 курка (вагою близько 1,5 кг) (Акційна ціна від МЕTRO 32,90 грн/кг)
• сіль за смаком
• чорний перець
• лавровий лист
• 250 г ріпчастої цибулі
• 25 г часнику
• 100 г вершкового масла (Акційна ціна від МЕTRO: 13,50 грн/200г)
• 30 г борошна (Акційна ціна від МЕTRO: 14,90 грн/2кг)
• 300 г волоських горіхів
• 100 г зелені (кріп, петрушка)
• 2 жовтки
• 1,5 ст.л. ложки оцту
• гранатові зерна для прикраси
Приготування:
1. Курку вимити, зрізати зайвий жир. Покласти в каструлю, залити окропом, посолити і додати чорний перець за смаком, лавровий лист. Варити 30 хв. Потім вийняти курку з бульйону, бульйон зберегти.
2. Цибулю і часник очистити, дрібно нарізати і обсмажити у вершковому маслі, потім додати 100 мл курячого бульйону і борошно. Отриману масу ще раз розвести бульйоном і варити 2-3 хв при постійному помішуванні. Зняти з вогню.
3. В окремій мисці приготувати соус: волоські горіхи подрібнити блендером у велику крихту, змішати з дрібно нарізаною зеленню, сирими жовтками та оцтом.
4. У суміш на сковороді обережно влити горіховий соус, варити 5 хвилин, постійно помішуючи. Готовий соус сациві зняти з вогню.
Читайте також: Як приготувати пельмені по японські
5. Курку очистити від шкіри і кісток, м’якоть нарізати шматочками. Покласти в соус сациві і поставити на 5 хвилин тушкуватись на малому вогні. Готову страву прикрасити гранатовими зернами.
Смачного!