Після готування на фермі та протистояння з піраньями проект залишив ще один кухар-аматор
19.09.2013
Вчора, 18 вересня, о 20:00 глядачі телеканалу СТБ побачили черговий випуск найкулінарнішого шоу країни «МастерШеф-3». Кухарі-аматори, яких вже залишилося 18, боролися за право залишитися на проекті. Вчора їм довелося пройти чотири кола випробувань. У першому вони готували страви з екзотичного та колючого інгредієнта – кактусу. У другому – готували страви з частин свині , у третьому – годували тих, хто у повсякденному житті постачає їх продуктами – фермерів. Ну, а володарям чорних фартухів довелося готувати страви з піраній, яких вони власноруч виловлювали з басейну.
На початку першого конкурсу всі учасники бачили перед собою коробку, під якою і ховався їх головний інгредієнт. Чого тільки вони, навчені колишнім досвідом, не очікували там побачити. Тому уважно прислухалися, не ворушиться там щось живе. Але, побачивши під коробкою кактус, дуже зраділи.
«Радує, що це рослина. Отже, жертвопринесення сьогодні не буде», – поділився враженнями Дмитро Гармаш.
Як ви вже зрозуміли, завданням учасників було приготувати страву, головною складовою якого буде кактус. Після цього їх попросили написати рецепти того, що вони будуть готувати. Але дехто все ж запідозрив недобре…
«У мене був просто інтелектуальний шок, – згадує Сергій Чібарь. – Не може все бути так просто».
І був правий. Після цього судді попросили учасників взяти свої рецепти та … обмінятися ними зі своїми сусідами по столу. Кухарі-аматори мали приготувати страви один одного, а оцінювали їх за той результат, який вийшов у їхнього сусіда. Цей конкурс повинен був показати, наскільки в кожного з учасників розвинені якості справжнього шефа, наскільки добре вони вміють керувати.
На жаль, не впоралася із завданням Аліна Замковенко, страву якої готував Василь Сергієнко. Хоча, після конкурсу учасниця стверджувала, що таким чином Василь хотів просто «злити» конкурента.
Також суддів не вразила страва Оксани Шаповалової, яку готувала Ганна Жигалюк. Разом з Аліною Оксана отримала чорний фартух.
А ось найкращою стравою судді визнали роботу Ольги Мартиновської, яка готувала за рецептом Олександри Колпакової.
Власне кажучи, це і врятувало її в наступному конкурсі.
«Сьогодні ми приготували для вас сюрприз, – вимовив Микола Тищенко. – Для деяких учасників він буде неприємним, а ось один з вас точно зрадіє. Олександра, це ви».
Саші дісталася місія вирішувати, хто з чого буде готувати.
«Ваше завдання – вибрати одну з частин свині собі, а решту розподілити між іншими учасниками», – пояснив дівчині Ектор.
Ось тут-то і могла Олександра відігратися за всі шпильки у свій бік. Що вона, власне кажучи, і зробила. Так, Анатолію Цуперяку дісталося сало, тендітній Олені Нужній – кістки, а Василю Сергієнко – свиняче рило.
А ось деяких, до слова, здивувало, що їм дісталися хороші частини свині.
«Я знаю, що Ірина дуже любить м’ясо, стейки і т.і., тому я вибираю для неї ошийок», – вимовила Саша в бік Ірини Бактиая, чим помітно здивувала дівчину.
На приготування вишуканої страви, основним інгредієнтом якого буде свинина, у учасників була ціла година. Але одному учаснику вразити членів журі так і не вдалося.
«Анатолій, ваша страва – просто провал. Ні ідеї, ні смаку, ні презентації», – сказав Анатолію Цуперяку, який готував з сала, Ектор.
А ось найкращою стала страва Ганни Жигалюк, яка, до слова, готувала з копит.
А ось у наступному конкурсі учасникам належало вже живцем споглядати свої майбутні інгредієнти. Адже виїзний конкурс відбувся на… фермі!
«Сьогодні ви повинні будете нагодувати добрих та чуйних людей, які забезпечують вас продуктами. Через 4 години сюди прийдуть 100 голодних селян. Час пішов», – оголосив про старт Микола Тищенко.
Капітанами команд були призначені ті, хто став кращими в попередніх конкурсах – Ганна Жигалюк, яка вибрала для своєї команди синій колір, та Олександра Колпакова, якій дістався червоний.
Тільки от тактику команди вибрали абсолютно різну. Сині відразу ж розподілили між собою обов’язки та розбіглися: хто – копати картоплю, хто – вбивати живність, а хто – доїти корову. До речі! Капітан команди, Ганна, без зайвих роздумів почала вбивати курей та гусей, а Данила старанно намагався подоїти корову зі словами: «Красуня моя!».
А от команда червоних спочатку вирішила домовитися та розробити стратегію. Тільки от, на думку інших членів команди, правильно пояснити кожному його завдання Олександрі так і не вдалося.
По закінченню зазначеного часу в гості до учасників прийшли, як і обіцяли, фермери. І кухарі-аматори взялися вражати їх своїми стравами. Тим не менш, в результаті напруженої боротьби та з відривом всього лише в декілька голосів перемогла все ж червона команда.
В результаті голосування на битві виявився Артем Ливицький, який, за словами Іри Бактиая, просто втомився від проекту та хоче додому. Чорний фартух для нього був шансом довести, що це не так.
А ось наостанок для учасників приготували справжнє випробування! Їм належало виловити з басейну головний інгредієнт для своєї страви – піранью. Перший, хто закінчить риболовлю, отримає на готування годину, другий – 55 хвилин, третій – 50, четвертий – 45.
«Або ви – піранью, або вона вас» , – виголосив Ектор та оголосив про старт змагання.
Першим виловити з басейну і в’юна, і рака, і піранью зумів Анатолій Цуперяк, він і почав першим готування. А ось 45 хвилин на приготування отримав Артем Ливицький, який вийшов з басейну останнім.
Чи то завдяки більшій кількості часу, чи то завдяки вмінню міркувати в екстремальних ситуаціях, Анатолій зумів довести суддям, що гідний залишитися на проекті. Також вразила членів журі Аліна Замковенко. А ось у млості очікування вердикту залишилися Артем Ливицький та Оксана Шаповалова. Тим не менш, Ектор, який тривалий час готував піраній, зізнався, що незвичайне поєднання інгредієнтів у страві Артема йому здалося дійсно смачним, відповідно, хлопець залишається в проекті.
А ось додому сьогодні вирушила Оксана Шаповалова.
Не пропустіть наступний випуск кулінарного шоу «МастерШеф-3» вже наступної середи, 25 вересня, о 20:00 на телеканалі СТБ!