«Були «кадри», які приходили на кастинг з морозивом на тарілці», – Олександр Білодід
Олександр Білодід – одне з найвеселіших, позитивних і доброзичливих учасників шоу «МастерШеф-2». Гідний кухар і чарівний чоловік. Не дивно, що його харизма і талант не залишилися без уваги команди проекту. У третьому сезоні масштабного кулінарного шоу СТБ Олександр візьме на себе обов’язки фуд-продюсера. Спеціально для сайту каналу СТБ Сашко розповів про свої обов’язки, а також дав пораду, що найкраще готувати до кастингів, які, до речі, пройдуть у Києві 11 і 12 травня.
Саша, в чому полягає ваше завдання як фуд-продюсера шоу «МастерШеф – 3»?
У тому, щоб забезпечити учасникам третього сезону максимальний комфорт і хороші умови на кухні, щоб вони не відчували браку ні в продуктах, ні в інвентарі, ні в доброму ставленні до них. Загалом, організувати для учасників все так само добре, як було у нас в другому сезоні.
Як вважаєте, чому саме вас взяли на цю роль?
Ой, таке питання, треба себе хвалити, напевно. Я так не можу … (Ніяковіє) Може, тому, що я в п’ятірку кращих увійшов? Не знаю …
Щось порадите учасникам кастингів? Як потрібно поводитися?
Потрібно вести себе природно, бути собою – у цьому запорука успіху. Учасники часто хвилюються, хоч я їх і заспокоюю постійно. Хвилювання – це ознака того, що людині цікаво. Якщо він не хвилюється – значить йому все одно. Під час шоу і кастингів я завжди переживав, так що це нормально.
Що найкраще готувати на кастингу?
Мені здається, що це мають бути якісь холодні страви або десерти. Тому що готувати м’ясо, яке до моменту презентації втрачає практично всі свої смакові властивості – програшний варіант. Але, знову-таки, не завжди. Були у нас страви, які потрібно подавати гарячими, але були настільки добре зроблені, що навіть в холодному вигляді – дуже смачні.
А що ви готували, коли приходили на кастинг?
Свинину з яблуками і картоплею. А на другому етапі – паштет, сирний домашній хліб і салати.
Як думаєте, що не варто готувати на відборах?
Напевно, те, що у вас не виходить. Готуйте те, в чому ви впевнені, і про що зможете розповісти.
Які продукти бажано виключити зі складових?
Деякі приносили панакоту – це помилка. Учасники везуть з собою продукти, які повинні знаходитися в холодному середовищі, а в теплі вони псуються. Бували «кадри», які приходили з морозивом на тарілці. А ще не треба приносити сюди напівфабрикати. Не забувайте, що тут оцінюють те, як ви готуєте, а не як ви подаєте готові продукти.
Як можна красиво оформити блюдо?
Та як завгодно. Все залежить від вашої фантазії. Особисто я своє жахливо оформляв. (Сміється)
Є якісь секрети, ніж можна в останній момент прикрасити страву?
Напевно, соус … Це така універсальна штука! Від його розташування залежить все. Можна навіть врятувати ціле блюдо, якщо воно погано приготоване. Боже, тільки не треба ось цієї зелені, трояндочок з овочів і фруктів. Презентація – це як одяг. Ось ніби і красива, але просто не поєднується з усім іншим. Ось так і у страві: все має поєднуватися.
Не пропустіть свій шанс стати учасником шоу «МастерШеф». Якщо ви вважаєте, що добре готуєте, приходьте на кастинг, який відбудеться у Києві 11 та 12 травня по вул. Гарматна, 26/2, ПК «Росток». Детальна інформація за номером – 0800508777
Світлана Панкова, STB.UA