МастерШеф

Мироненко просилася на кухню до незнайомців, а Білодіда спочатку «забракували»

Ви любите готувати, але не маєте
спеціальної освіти? Мрієте попрацювати з іменитими шеф-кухарями та продемонструвати
свої кулінарні навички і талант? Не пропустіть останній кастинг третього сезону
проекту «МастерШеф», котрий відбудеться 9-10 березня за адресою: Київ, вул.
Гарматна, 26/2, ПК «Росток». Початок о 9:00. Аби потрапити на кастинг,
попередньо заповни анкету на сайті
masterchef.stb.ua. Деталі можна дізнатися за телефоном
гарячої лінії:
0 800 508 777


Бракує впевненості у собі? Думаєте, що
у вас замало досвіду? Боїтеся сказати про свої плани рідним або начальству?
Повірте, все це абсолютно не має значення, якщо ви любите готувати та володієте
кулінарним талантом! Аби переконатися в цьому, достатньо почути історії героїв
перших двох сезонів проекту «МастерШеф».


Більшість із них не приховує: на шоу
вони прийшли не заради грошей, а задля того, аби отримати унікальний шанс
кардинально змінити своє життя. Для когось це була мрія опанувати кулінарну
майстерність у найкращій кулінарній школі Парижу
Le Cordon Bleu. Для когось – можливість професійно зрости завдяки
порадам суддів проекту… а для когось просто, зрештою, нагода повірити у власні сили…


Ліза Глинська через проект
покинула престижну роботу



Єлизавета Глинська, переможниця
другого сезону проекту «МастерШеф» признається, що заповнити анкету на участь у
проекті її змусила інтуїція. Здавалося би, до кулінарії вона не має жодного
відношення, але доля розпорядилась інакше. Саме захоплення приготуванням страв
свого часу витягло дівчину із тривалої тяжкої депресії. 

«Я розуміла, що мені потрібно
рухатися в цьому напрямку, але як зрозуміти, на якому я рівні? Може, взагалі
нічого не знаю, а себе переконую, що добре готую? –
признається Ліза, – я уважно дивилася
перший сезон цього шоу, і все ловила себе на думці: «А я би зробила так…»


Щоправда, якби Ліза
виявилась трохи менш впертою – ми могли би не побачити її на проекті…


«Рідко «впираюся рогом», але
тут проявила нечувану впертість. Мені ніяк не вдавалося відправити заповнену
анкету. Навіть знайомих просила зробити це з інших комп’ютерів. Також не
вийшло. Тоді зателефонувала на канал: я вам привезу усі свої дані. «Ні, –
відповіли мені, – надсилайте через інтернет». Зрештою я так дістала працівників
каналу, що мені сказали: «Приходьте на кастинг без анкети – заповните на місце».
Так я і потрапила на шоу», –
розповідає переможниця другого сезону.


Після проекту Ліза
навіть покинула престижну роботу – в Києві вона декілька років працювала
арт-директором видатної косметичної фірми. Але, вигравши у телевізійному
проекті та провчившись у Парижі, дівчина звільнилась.


«Тепер хочу займатися тільки
кулінарією. Також мрію повернутися в «Ле Кордон Блю» – закінчити кондитерський
курс!»,
– з
захватом відгукується Ліза про навчання у школі
Le Cordon Bleu.


Світлана Шептуха боялася
зганьбитися




Неймовірно, але
Світлана Шептуха, котра до програми працювала бухгалтером, навіть не
припускала, що саме їй дістанеться перемога у першому сезону проекту «МастерШеф».


«Навіть не думала, що мене
візьмуть! Коли мені зателефонували з телеканалу та запросили на кастинг до
Києва, я і тоді не сподівалась потрапити на шоу. Поїхала лише тому, що хотіла
показати чоловікові столицю. Міркувала: швидко впораємося зі справами і
погуляємо містом. Але коли мене покликали ще й на телевізійний кастинг, я була
не лише здивована, але навіть налякана. Замислилась: як уникнути ганьби? Треба
було приготувати оригінальну страву. Я обрала свинину на подушці зі шпинату з
підливкою з апельсинового соку та сухофруктів, а також із соусом з кокосового
молока, яблука та імбиру».


Навіть після
завершення проекту Світлана ще дуже довго не могла повірити, що в неї почалося
нове життя! Адже окрім грошового призу кожен переможець одержує сертифікат на
навчання у престижній кулінарній школі
Le Cordon Bleu у Парижі – мрії будь-якого
професійного і непрофесійного кухаря!  


«Я довго не могла збагнути, що
відбулося. Здавалося, що мені все наснилося. Думала, от зараз відкрию очі – і побіжу
шукати роботу (заради проекту звільнилася з шахти, де працювала бухгалтером)…
тільки коли приїхала до Парижу, побачила Тріумфальну арку, Ейфелеву вежу,
повірила, що все це правда, я дійсно виграла»
, – не приховує Світлана.


У школі Світлана
навчилася багатьом прийомам класичної кулінарії, про які мала уявлення, але не
володіла ними віртуозно. У вільний час ходила на різного штибу кулінарні
фестивалі, презентації:


«Це давало мені можливість
поспілкуватися з шеф-кухарями, взнати світову кухню. Не просто прочитати, як
все має бути, а побачити, як працюють справжні майстри, допомогти їм, а потім
ще скуштувати справи. Після проекту твердо вирішила пов’язати своє життя з
кулінарією. Але не хочу спинятися на тому, що досягла і бути лише кухарем. Мрію
відкрити свій бізнес».  

 

Анкету Михайла Сосновських
заповнив брат




Учасник другого сезону
проекту Михайло Сосновських не приховує: він прийшов на проект не заради
грошей. Його більше приваблювала перспектива навчання в престижній кулінарній
школі.


«Спочатку я не знав, що там 500
тисяч гривень виграш, мене привабило навчання, як під час проекту, так і в
академії
Le Cordon Bleu. Я прийшов
не через гроші. Брат заповнив за мене анкету, а коли зателефонували з СТБ та
сказали, що я пройшов, то навіть не повірив!»


Свою першу їстівну
страву хлопець приготував у шість років – це був омлет за власним рецептом із
оцтом та томатною пастою:


«Загалом, з усього, що було в
холодильнику, але ми з сестрою це з’їли
, – смієтсья Михайло. – А серйозно усе
почалося у 22 роки, коли я був у першому рейсі. У нас на кораблі був хороший
шеф-кухар, котрий пропрацював понад 20 років коком, і він навчив мене готувати м’ясо
по-баварському, це моя перша ресторанна професійна страва».


Після проекту хлопця
запросили на роботу су-шефом (помічник шеф-кухаря) до одеського ресторану, де
він завідує кондитерським відділом. Дивно, але під час програми хлопець не дуже
любив готувати десерти:


«Напевно, якщо мене призначили
на цю посаду, значить, я вийшов на належний рівень у їх приготуванні
(посміхається). Чому я недолюблював десерти? Я з дитинства на дух не переносив
солодкого, не міг їсти, мене нудило навіть від маленького шматочка, тож через
те, що я не ласунчик, мені було важко готувати. Зараз, з огляду на нову
професію, доводиться, потроху пробую, посада зобов’язує». 


Олександр Білодід потрапив на
проект з другої спроби



Один із
найталановитіших учасників другого сезону, Олександр Білодід, як виявилось,
потрапив на проект лише з другої спроби.


«Кастинг на перший «МастерШеф»
проходив у три етапи: регіональний відбір, інтерв’ю з психологом і телевізійний
конкурс. У Харкові мою свинину з яблуками та смаженою картоплею визнали смачною
і запросили до Києва. Але наступні два етапи мені не вдалося пройти. А на
кастингах другого сезону мені посміхнулася вдача»
, – признається Олександр.


«МастерШефовець»
признаєтсья, що цей проект став для нього особливо цінним завдяки можливості
вийти зі своєї зони комфорту. 


«Найголовніший мотив – навчання
у школі
Le Cordon Bleu. Проект, як
я уже сказав, став для мене виходом із зони комфорту та надбанням буде великої
кількості друзів».
  


У Іванни Міроненко не було
грошей навіть на те, щоби поїхати на кастинг




Коли тривав набір на
перший сезон, Іванна була вагітна, тож навіть не намагалася потрапити на шоу.
Тільки дивилася його по телевізору. Анкету на другий сезон заповнила після
того, як отримала схвалення від свекрухи. Молодшому синові тоді виповнився лише
рочок. Свекруха сказала, що сидітиме з дітьми, а Іванна мусить спробувати свої
сили.


Та той момент дівчина
майже нічого не вміла готувати, окрім десертів. Могла спекти «наполеон», якийсь
тортик за рецептом, але не більше:


«Мені безумно хотілося всьому
навчитися. А ще – змінити своє життя. Після знущань, котрих я зазнала в
дитинстві, хотіла усім довести: я МОЖУ. Чесно кажучи, не була впевнена, що мене
візьмуть у шоу. Але тут зателефонували з телеканалу і запросили на кастинг до
Києва. Я тоді так розгубилася, що навіть не зрозуміла, чи потрібно брати
продукти, аби готувати там, чи необхідно везти уже страву…»


З грішми тоді в родині
було сутужно. Аби відправити Іванну до Києва, позичили, в кого лишень могли. Та
й «тренівки» вдома стали недешевими – потрібно було купувати якісний шоколад,
маскарпоне. Але вдома усі підтримували, розуміли, наскільки це важливо для
дівчини. 


«Словом, я вирушила до Києва на
кастинг із повною валізою продуктів, –
продовжує Іванна. – У призначеному місці зібралися
сотні людей, обговорювали, хто що привіз. Виявляється, треба було прийти з уже
готовою стравою. Організатори мені запропонували: «Давайте запишемо інтерв’ю з
вами, а там побачимо». Я відмовилась: «Ні-ні, я так не хочу». І пішла. Думаю: «Що
ж робити, вертатись додому? З тими самими продуктами, з тими самими боргами, у
те саме життя? І втратити свій шанс?». Постояла хвилин 20 і вирішила: піду
просити людей – може, хтось пустить до себе на кухню? Вирішила, за запит не
вкусять! Спершу заходила у кафе, супермаркети – туди, де є плитка. Не вийшло.
Тоді я пішла по під’їздах. Набирала номери в домофонах, питала людей, що
виходили з дверей, чи можна до них зайти, усе їм пояснювала. Чого я тільки не чула
у відповідь!»
Зрештою, одна родина зжалилась над Іванною. «Ми досі
спілкуємося, –
говорить вона. – Хороші люди».


 

Не пропусти останній кастинг на третій сезон
проекту «МастерШеф», котрий відбудеться 9-10 березня за адресою: Київ, вул.
Гарматна 26/2, ПК «Росток». Початок о 9:00. Аби потрапити на кастинг,
попередньо заповни анкету на сайті:
www.stb.ua/masterchef. Деталі можна дізнатися за телефоном гарячої
лінії:
0 800 508 777
.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

banijay logo

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: