Учасники нагодували зірок СТБ
28 листопада в ефір вийшов 13-й випуск кулінарного
проекту «МастерШеф-2», в якому 10 кухарів-аматорів змагалися за звання
найкращого шеф-кухаря країни, грошову винагороду в 500 000 гривень і можливість
навчання в кращій кулінарній школі Парижа Le Cordon Bleu. Судді проекту —
іменитий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво, ресторатор Микола Тищенко, а також
телеведуча і великий гурман Жанна Бадоєва — приготували учасникам нелегкі
кулінарні випробування, які вони повинні будуть подолати на шляху до перемоги.
Нагадаємо, що в
кожній програмі учасники повинні успішно пройти три конкурси. За підсумками
минулих змагань визначаються претенденти, які не впоралися із завданнями. Саме
вони борються в останньому кулінарному двобої під назвою «Битва чорних
фартухів». Той учасник, який не впорався з поставленим завданням, залишає
проект назавжди.
У першому
випробуванні учасників поділили на дві команди. І, перш ніж оголосити завдання,
в кухні «МастерШеф-2» з’явилися шестеро дітей в синіх і червоних фартухах. Це
діти-художники, і саме вони залишилися на майстер-клас від Ектора. Кулінари в
цей час перебували в іншому приміщенні, а здогадатися що і як готувати, вони
повинні були за малюнками, які зробили діти.
У другому
конкурсі під коробками учасники виявили соус. Їхнім завданням було — зрозуміти,
що це за соус, з чого він складається, і відтворити точно такий же. Про те, що
це теріякі — здогадалася тільки Анна
Заворотько, але, тим не менш, кращим виявився соус Тані Немеровець.
У третьому
завданні кращим кулінарам цього сезону необхідно було приготувати фуршет для
зірок СТБ, серед яких були: фіналісти талант-шоу, холостяк-2 Френсіс Метью
Романов і ведучі телеканалу. Команду «червоних» очолила Таня Немеровец — вона
набрала до себе найсильніших — Анну Заворотько, Єлизавету Глинську та Олександра
Бєлодєда. Вони все робили чітко і злагоджено. Капітаном же «синьої» команди
стала Віталія Іващенко. В її команді
панував хаос: сварки, постійна зміна страв і сперечання. Але, незважаючи на
весь сумбур, який відбувався під час приготування, зірки СТБ вибрали
переможцями саме їх. А ось «червоні» через свої складні страви допустили безліч
помилок, за що і поплатилися перемогою.
Цього тижня чорні фартухи дісталися: Тетяні Немеровець, Анні Заворотько, Аллі Ковальчук та
Оксані Назарчук. На «Битві чорних фартухів» їх чекало нелегке випробування — на
гаку висіла туша нещодавно вбитого кабана. Учасникам потрібно було випатрати
його, очистити від усього і приготувати страву, яка випаде їм за жеребом. На
подив суддів всі жінки швидко і чітко впоралися з кабаном. Не обійшлося,
звичайно, без допомоги Тетяни, у якої — величезний досвід в обробленні свиней.
Краще всіх визнали страви Ганни і Тетяни — вони не просто добре приготували
страви, які дісталися їм за жеребом, але й додали в них щось від себе. Гірше
впоралися Алла Ковальчук та Оксана Назарчук. Вони і залишили проект цього тижня.
Алла Ковальчук
Оксана Назарчук
Дивіться наступний випуск кулінарного проекту
«МастерШеф-2» у середу, 5 грудня, о 20:00 на телеканалі СТБ.
————————————
«МастерШеф» —- масштабне кулінарне реаліті-шоу, в
якому 20 найбільш гідних кухарів-аматорів, відібраних для участі в шоу,
змагаються за звання кращого шеф-кухаря України та грошову винагороду в 500 000
гривень. Також переможець проекту отримує можливість навчання в кращій
кулінарній школі Парижа Le Cordon Bleu.