Video: Как не отравиться рыбой? Научись выбирать свежую рыбу с нашими советами
Спосіб приготування:
1. Просійте борошно.
2. Замішуємо тісто. У борошні робимо поглиблення, в нього вливаємо бульйон, масло. Додаємо одне яйце, вимішуємо до однорідності.
3. Вимішуємо обережно, кінчиками пальців. Збираємо в ком і прибираємо в холодильник на 1-2 години, попередньо обгорнувши в харчову плівку.
4. Розморожуємо рибу. Видаляємо кістки і шкіру, якщо необхідно. Нарізаємо її великими кубиками.
5. Складаємо в миску, поливаємо лимонним соком, посипаємо сіллю і перцем. Петрушку і цибулю дрібно (дуже!) рубаємо, додаємо до риби, перемішуємо і відставляємо. Секрет: Якщо є можливість, для збагачення смаку пирога можна використовувати асорті риб. У МЕТРО представлено більше 30-ти сортів замороженої і 40-ка сортів свіжої риби.
6. Картоплю очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками, товщиною приблизно 23 мм.
7. Тісто дістаємо з холодильника і на присипаній борошном поверхні розгортаємо в пласт.
8. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, викладаємо на неї тісто, обрізаємо, якщо необхідно, зайве.
10. На дно викладаємо в нахлест кружечки картоплі і відправляємо в духовку на 5 хвилин при 160 градусах.
11. Вершки збиваємо з одним яйцем.
12. Форму з тістом дістаємо, викладаємо в неї начинку.
13. Заливаємо соусом і, обережно вбивши в центр залишився яйце і посипавши тертим сиром, відправляємо знову в духовку. Секрет: вбити в кінці яйце служить не тільки елементом декору, але і своєрідним індикатором готовності.
14. Час випічки безпосередньо залежить від вашої форми, від 30 хвилин до години, але в цілому пиріг буде готовий тоді, коли схопитися начинка і жовток.