Video: Быстро, дёшево, вкусно – приготовь ужин для всей семьи за 80 гривен! Секреты Татьяны Литвиновой
Спосіб приготування:
1. Варимо рибний бульйон: очищаємо креветки від голів і панцира, видаляємо чорну жилку зі спинки. Кладемо в холодну воду риб’ячі голови, хребти, панцирі і голови креветок.
2. Додаємо овочі (цибуля, морква) і зелень.
3. Варимо бульйон на невеликому вогні 30-40 хвилин.
Порада: коли бульйон закипить, можна покласти в нього букет гарні – пучок ароматних трав, який французи використовують для приготування супів. Класичний варіант: 2 лаврових листки, 2 гілочки петрушки, 4 гілочки чебрецю, зелений лист цибулі-порею.
4. Нарізаємо дрібними кубиками стебло селери, цибулю і часник.
5. Нарізаємо рибне філе невеликими шматочками, а кальмара – півкільцями.
6. Збиваємо томати блендером до однорідної консистенції.
7. Розігріваємо в каструлі з товстим дном трохи оливкової олії і обсмажуємо підготовлені овочі.
8. Додаємо томатне пюре.
9. Вливаємо бульйон і варимо на невеликому вогні 10-15 хвилин.
10. Кладемо до супу рибу і морепродукти: спочатку додаємо в суп червону рибу.
11. Через 1-2 хвилини кладемо білу.
12. Через 2-3 хвилини додаємо кільця кальмарів та креветки.
13. Прогріваємо хвилину і куштуємо суп на сіль. За потреби досолюємо і знімаємо суп з вогню. Даємо йому настоятися.
Примітка: якщо ви використовуєте свіжі тигрові креветки, не знімайте з них панцир (але не забудьте видалити чорну жилку) і кладіть їх до супу після білої риби.