МастерШеф Діти

Інформація про проект МастерШеф

Бажаєте розвивати в собі талант кухаря, але не наважуєтеся зробити перший крок?

Проект «МастерШеф» на телеканалі СТБ доводить, що варто ризикнути і спробувати йти назустріч мрії і ваше життя обов’язково  зміниться. Українська версія британського кулінарного формату, що здобув популярність у всьому світі, вперше вийшла в Україні у 2011 році і відразу ж підкорила мільйони жителів нашої країни.

Потрапивши на телевізійний кастинг, претенденти на участь в проекті «МастерШеф», готують своє краще блюдо для його оцінки суддями проекту – всесвітньо відомому шеф-кухарю Ектору Хіменес-Браво, Горовенко Дмитру та Тетяні Литвинової.

Для суддів не має значення, де живе/навчається претендент на участь в шоу, його вік, громадянство і сімейний стан. Головне – бажання навчитися готувати як справжній шеф-кухар.

Кухарів-аматорів, які потрапили після телевізійних кастингів у 20-ку кращих, судді Проекту «МастерШеф» перевірятимуть на наявність якостей необхідних в професії шеф-кухаря: витримку, кмітливість, дисциплінованість, уміння працювати в екстремальних умовах (наприклад, на рухомому кріслі, в темній кімнаті) і в команді з головними суперниками, на вміння готувати страви з екзотичних інгредієнтів (наприклад, равлики, кажан, ігуана, зоофобуси) і боротися зі своїми страхами. Кожна страва, приготована ​​учасником в процесі конкурсу, буде максимально об’єктивно оцінена професійними суддями Проекту. Учасники повинні бути готовими до того, що коментарі від суддів Проекту можуть бути як позитивними, так й висловлені у формі констуктивної критики, єдиною метою якої є надання учаснику поради,  вказати на допущені помилки, задля уникнення їх у майбутньому, що беззаперечно є безцінним досвідом у професійній кар’єрі кожного кухаря.

Деякі конкурси Проекту передбачають оцінку майстерності учасників не лише суддями Проекту, але й відомими професійними  шеф – поварами країни та звичайними людьми, основна діяльність яких може й не бути пов’язаною із кулінарним мистецтвом.

У фінал шоу потрапляють 3 (троє) учасників, яких судді вважатимуть гідними боротися за звання переможця і головну винагороду. Вони нагороджуються фірмовими кітелями кухаря проекту.

Судді, підготувавши ряд випробувань для фінального випуску, у ході виконання яких число фіналістів зменшується, вибирають з фіналістів одного переможця. Він буде визначений «Кращим шеф – кухарем України за версією Проекту», матиме можливість отримати грошову винагороду та/або  можливість навчатися в одній з кращих кулінарних академій – Le Cordon Bleu в Парижі.

Після участі в проекті більшість учасників продовжують розвиватися у напрямку кулінарії і навіть стають відомими кулінарами.

Яскравий тому приклад – переможниця другого сезону кулінарного талант-шоу, Єлизавета Глинська, яка ще два роки тому працювала візажистом в косметичній компанії, але була не впевнена, чи це її покликання. Ще під час зйомок шоу Ліза вирішила, що майбутнє пов’яже тільки з кулінарією. Після закінчення проекту дівчина скористалася можливістю навчання в одній з кращих кулінарних академій – Le Cordon Bleu в Парижі. Сьогодні Ліза професійний кухар і запрошена викладати в Кулінарну Академію Ектора Хіменес-Браво.

Переможці проекту «МастерШеф» різних сезонів: Світлана Шептуха (перший сезон), Елизавета Глінська (другий сезон), Ольга Мартиновська (третій сезон), Євген Злобін (четвертий сезон), Євген Клопотенко (п’ятий сезон), Асмік Гаспарян (шостий сезон), Вадим Бжезинський (сьомий сезон).

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: