Інформація про проект МастерШеф
Бажаєте розвивати в собі талант кухаря, але не наважуєтеся зробити перший крок?
Проект «МастерШеф» на телеканалі СТБ доводить, що варто ризикнути і спробувати йти назустріч мрії і ваше життя обов’язково зміниться. Українська версія британського кулінарного формату, що здобув популярність у всьому світі, вперше вийшла в Україні у 2011 році і відразу ж підкорила мільйони жителів нашої країни.
Потрапивши на телевізійний кастинг, претенденти на участь в проекті «МастерШеф», готують своє краще блюдо для його оцінки суддями проекту – всесвітньо відомому шеф-кухарю Ектору Хіменес-Браво, Горовенко Дмитру та Тетяні Литвинової.
Для суддів не має значення, де живе/навчається претендент на участь в шоу, його вік, громадянство і сімейний стан. Головне – бажання навчитися готувати як справжній шеф-кухар.
Кухарів-аматорів, які потрапили після телевізійних кастингів у 20-ку кращих, судді Проекту «МастерШеф» перевірятимуть на наявність якостей необхідних в професії шеф-кухаря: витримку, кмітливість, дисциплінованість, уміння працювати в екстремальних умовах (наприклад, на рухомому кріслі, в темній кімнаті) і в команді з головними суперниками, на вміння готувати страви з екзотичних інгредієнтів (наприклад, равлики, кажан, ігуана, зоофобуси) і боротися зі своїми страхами. Кожна страва, приготована учасником в процесі конкурсу, буде максимально об’єктивно оцінена професійними суддями Проекту. Учасники повинні бути готовими до того, що коментарі від суддів Проекту можуть бути як позитивними, так й висловлені у формі констуктивної критики, єдиною метою якої є надання учаснику поради, вказати на допущені помилки, задля уникнення їх у майбутньому, що беззаперечно є безцінним досвідом у професійній кар’єрі кожного кухаря.
Деякі конкурси Проекту передбачають оцінку майстерності учасників не лише суддями Проекту, але й відомими професійними шеф – поварами країни та звичайними людьми, основна діяльність яких може й не бути пов’язаною із кулінарним мистецтвом.
У фінал шоу потрапляють 3 (троє) учасників, яких судді вважатимуть гідними боротися за звання переможця і головну винагороду. Вони нагороджуються фірмовими кітелями кухаря проекту.
Судді, підготувавши ряд випробувань для фінального випуску, у ході виконання яких число фіналістів зменшується, вибирають з фіналістів одного переможця. Він буде визначений «Кращим шеф – кухарем України за версією Проекту», матиме можливість отримати грошову винагороду та/або можливість навчатися в одній з кращих кулінарних академій – Le Cordon Bleu в Парижі.
Після участі в проекті більшість учасників продовжують розвиватися у напрямку кулінарії і навіть стають відомими кулінарами.
Яскравий тому приклад – переможниця другого сезону кулінарного талант-шоу, Єлизавета Глинська, яка ще два роки тому працювала візажистом в косметичній компанії, але була не впевнена, чи це її покликання. Ще під час зйомок шоу Ліза вирішила, що майбутнє пов’яже тільки з кулінарією. Після закінчення проекту дівчина скористалася можливістю навчання в одній з кращих кулінарних академій – Le Cordon Bleu в Парижі. Сьогодні Ліза професійний кухар і запрошена викладати в Кулінарну Академію Ектора Хіменес-Браво.
Переможці проекту «МастерШеф» різних сезонів: Світлана Шептуха (перший сезон), Елизавета Глінська (другий сезон), Ольга Мартиновська (третій сезон), Євген Злобін (четвертий сезон), Євген Клопотенко (п’ятий сезон), Асмік Гаспарян (шостий сезон), Вадим Бжезинський (сьомий сезон).