«МастерШеф» з підлітками – очима Дмитра Горовенка
У грудні стартували зйомки абсолютно нового для України формату культового кулінарного шоу «МастерШеф» за участю підлітків. У цьому проекті вперше братимуть участь діти віком тільки від 14 до 17 років. Як проходять кастинги і що чекає на глядачів у новому сезоні – розповість харизматичний суддя «МастерШеф» Дмитро Горовенко.
Головним нововведенням майбутнього сезону «МастерШеф» буде, безумовно, участь в ньому підлітків. Перехідний вік між дитинством та дорослим життям – це період бунтарства, максималізму і романтизму одночасно, а значить, суддям буде часом непросто впоратися з такими буремними учасниками. Але Дмитра Горовенка це абсолютно не лякає: він упевнений, що суддівська мудрість допоможе знайти наставникам спільну мову з підлітками та загладити будь-які гострі кути. Ну, а якщо конфлікти все ж будуть нерозв’язними, то підсумок дуже простий. «Спочатку буде перше і останнє китайське попередження у вигляді чорного фартуха, а потім – скляні двері і прощання. Все чесно і жорстко, як і в дорослому житті», – сказав Дмитро.
Наступний «МастерШеф» приємно здивує глядача новими захопливими конкурсами. За словами Дмитра Горовенка, випробування будуть повністю адаптовані під особливості цієї вікової категорії. Також слід очікувати багато креативних та романтичних конкурсів, присвячених майбутнім святам: Дню святого Валентина, 8 Березня, 1 квітня. За допомогою цих творчих змагань підлітки зможуть розкритися, проявити свої найкращі якості, розвинути кулінарні навички і тим самим наблизитися до перемоги.
До речі, сам Дмитро Горовенко теж почав свій кулінарний шлях у підлітковому віці: в 15 років він вже почав готувати, а в 17 – працював в ресторані як практикант. Це заняття судді було дуже цікавим, тому він часто залишався на кухні у свій вільний час та допомагав кухарям. Саме тоді Дмитро і почав заробляти свої перші гроші. А сьогодні кулінар з 19-річним стажем вже сам оцінює таких самих підлітків. Тож на кастингах для Дмитра важливо побачити насамперед зацікавленість у процесі, власне, саму страву і те, наскільки складні техніки були використані. Всі ці критерії і дозволять одному з найкращих шеф-кухарів України відібрати найталановитіших підлітків для шоу.
Порада від Дмитра Горовенка майбутнім учасникам «МастерШеф»: «Вам слід зібратися, сконцентруватися, прислухатися до свого внутрішнього голосу і впевнено приготувати найсмачнішу страву! Саме таку страву, яке стане вашим квитком у «двадцятку» і принесе білий фартух!».