Холостяк Костянтин Євтушенко про їжу та дівчат
Нещодавно найзавидніший Холостяк країни, бізнесмен Костянтин Євтушенко продемонстрував всім глядачам телеканалу СТБ свої кулінарні здібності. Сьогодні, 8 березня, у Міжнародний жіночий день він разом з телеглядачами вчився у Вінченцо Барби приготуванню смачних та різноманітних за складом еклерів. Спеціально для сайту СТБ Костянтин зізнався, як він оцінює свої здібності в кулінарії, а також розповів, чи повинна його обраниця вміти смачно готувати.
Костянтине, для початку поділіться враженнями від роботи з командою проекту «Все буде смачно».
Колектив дуже дружній, тому враження лише найтепліші. Надійка така, що може навіть тих людей, які абсолютно не вміють готувати, налаштувати на правильний лад. А Вінні, він же Вінченцо, навіть абсолютно безнадійного, як мені здавалось, холостяка, зумів з першого разу навчити готувати справжній кулінарний шедевр. Він дуже хороший вчитель.
Важко було вчитися готувати такий непростий десерт, як еклери?
Насправді, я навіть поняття не мав, як їх правильно робити. Перше, що я зробив, коли захотів колись приготувати еклери – знайшов рецепт у Інтернеті. Він одразу здався мені дуже складним, в результаті страва мені таки не вдалася. Вже на зйомках «Все буде смачно» на питання щодо приготування еклерів я правильних відповідей так і не дав. Лише одна, здається, була вірною. Після цього я був ще більше впевнений, що приготування еклерів – надзвичайно складний процес. Але з Вінні, який дуже доступно вміє пояснити, що додавати і яким способом, приготування еклерів мені давалося, звичайно, набагато простіше. Думаю, після перегляду передачі кожен зможе в домашніх умовах приготувати цю смачну страву.
Вже встигли хоч раз після зйомок приготувати еклери вдома?
Лише один раз. Я готував їх спеціально для своїх племінниць, і страва дійсно вдалася. Справа у тому, що частіше це робити не вдається через брак часу. Зйомки проекту «Холостяк» закінчилися лише кілька днів тому, і по поверненню в Україну справа до приготування еклерів ще не дійшла. Але я обов’язково готуватиму для друзів та гостей ці ласощі, адже це хороший спосіб заманити їх до мого дому (посміхається).
У рамках проекту «Холостяк» (і не тільки) ви побували у різних країнах. Кухня якої з них вас вразила найбільше?
Хороше питання (сміється). Ми дійсно побували у багатьох країнах, але не буду розкривати всі карти. Скажу тільки, що одну з вечерь дівчата готували власноруч. Своїми чудовими українськими ручками (сміється). Це були найсмачніші страви з тих, що я куштував у рамках проекту. Все ж-таки українські дівчата знають, як готувати найправильніше (усміхається).
А які, можливо, дивні страви вам довелося спробувати вперше за час подорожей?
Одного разу нам довелося скуштувати м’ясо… кобри! Я навіть їв її пульсуюче серце. Це була доволі-таки екстремальна та екстравагантна страва. А в одну з країн ми взагалі поїхали спеціально, щоб спробувати дуже смачне м’ясо, яке я, до речі, просто обожнюю. Дуже багато чув про майстерність місцевих мешканців у приготуванні цієї страви, але ніколи не куштував.
А чи часто вас можна побачити біля кухонної плити?
Ні, це буває доволі рідко. Я ніколи не казав, що кулінарія – це моя сильна сторона. Але і в образу в цьому плані я себе не дам. Я вмію готувати смачні сніданки і легкі білкові вечері. А ось що стосується основних страв, особливо середземноморських або далекосхідних, то вони мені даються набагато складніше. Але у планах – обов’язково навчитися приготуванню якоїсь основної страви, яка буде пов’язана з м’ясом. Я повинен буду знати про цю страву все. Поки що ж задовольняюсь тим, що вмію готувати прості страви або харчуюсь у ресторанах.
Можливо, зовсім скоро ми ще раз побачимо вас у програмі «Все буде смачно», де ви будете вчитися готувати страву з м’яса?
Не знаю, не знаю (сміється). Там дуже велика черга на гостей в студію. Мені пощастило туди потрапити, я й не знаю, чи захочуть вони мене побачити ще раз. Але я б з радістю.
І, наостанок, питання, яке, певно, цікавить вже добру частину жіночого населення України. Наскільки для вас важливо, щоб дівчина вміла готувати?
Я думаю, що не тільки для мене, а й для будь-якого чоловіка, для будь-якої родини важливо, щоб діти їли смачну домашню їжу, а не якусь піцу чи якісь незрозумілі ресторанні страви. І тут річ йде не обов’язково про жінку. Якщо чоловік вміє класно готувати – то, думаю, немає ніяких проблем в тому, щоб він ці обов’язки взяв на себе, а жінка йому б допомагала. Мені, на жаль, не пощастило – я готувати не вмію, тому з радістю буду допомагати дружині поратися на кухні, тому що я завжди відкритий до чогось нового і до навчання.
Надежда Матвеева: «Я общалась с каждым украинским Холостяком. Признаюсь, Костя – самый интересный».
«Безусловно, телезрительницы будут от него в восторге! Замечательный мужчина: красивый, очаровательный, умный! Очень уж он мне понравился. К нам приходит много гостей, но он буквально поразил меня тем, что очень интересовался процессом и искренне жаждал научиться готовить это блюдо. Так радовался каждому своему достижению (смеется)! Думаю, он теперь без проблем сможет приготовить вкуснейшие эклеры. По крайней мере, те, которые он смастерил в рамках передачи, мы «уплетали» с большим удовольствием. И, что касается его слов о том, что он не против у нас еще раз погостить – с удовольствием! Я буду очень рада еще раз с ним встретиться, и телезрители, думаю, тоже. Ведь он не просто приятный человек, но еще и заметно заинтересован в обучении. Видите, он понимает, что конкретно хочет приготовить, и ставит перед собой цель научиться этому. Так что мы обязательно его еще раз пригласим. Кстати, я вам по секрету вот что скажу. Мне довелось общаться со всеми украинскими Холостяками, и мне кажется, что Костя – самый интересный из них».
Винченцо Барба: «Во время «урока» Костя был очень внимательным и аккуратным»
«Было очень интересно поработать с Константином, так как он – человек позитивный, да и как ученик очень способный. С ним я себя чувствовал так, будто я у себя на кухне, а он – один из моих поваров. Костя очень внимательно меня слушал и готовил очень аккуратно. Он не боялся задавать интересующие его вопросы, спрашивал, можно ли сделать то или другое, получается ли у него, обязательно пробовал ингредиенты в процессе готовки. Думаю, после нашего мастер-класса он пусть и не каждый день, но очень часто будет радовать своих друзей и родственников этим лакомством. А то до этого у него, судя по фото, получалась какая-то каша из шоколада, теста и крема (смеется)».
Світлана Панкова