PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Ind3dy5zdGIudWEvZG9icmUiIHNyYz0iLy9wbGF5ZXIudmVydGFtZWRpYS5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4wMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0Pg0K

Як приготувати ідеальне какао: майстер-клас від Марини Шевченко

24.03.2021

Дізнайтеся, як правильно варити какао в майстер-класі від Марини Шевченко! Цей ароматний напій зігріє вас холодними вечорами, подарує приємні відчуття щастя та затишку. Кулінар навчить вас готувати какао без грудочок, осаду й неприємної плівки. Всі секрети приготування смачного напою читайте в нашому матеріалі!

Більше на тему: Кава може вам нашкодити: порушення при продажі

як приготувати какао

Для приготування какао нам знадобляться:

  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Молоко – 250 мл
  • Вода – 50 мл
  • Цукор – 2 ч. л. (можна не додавати)

Приготування:

  1. Насипаємо какао-порошок й цукор в рондель, перемішуємо.
  2. Додаємо трохи води, розтираємо суміш до шоколадної маси й ставимо на середній вогонь.
  3. Вливаємо тонкою цівкою заздалегідь підігріте молоко, постійно перемішуючи, не доводимо до кипіння.
  4. Знімаємо з вогню, збиваємо віничком й виливаємо готовий напій в чашку, додаємо маршмелоу або тертий шоколад.

Щоб у напої не було грудочок, добре розмішайте у ронделі какао-порошок, цукор і  кип’ячену воду.

Для вирішення проблеми водянистого какао з густим осадом потрібно:

  1. Підігріти молоко на повільному вогні, не доводячи до кипіння.
  2. Потім влити його дуже тонкою цівкою в суміш какао з цукром, злегка перемішуючи. Якщо наливати молоко саме тонкою цівкою і при цьому постійно помішувати, частинки какао повністю розчиняться в молоці, й осаду не буде.
  3. Після цього варити какао на слабкому вогні 35 хвилин.

Щоб какао мало повітряну пінку і було без молочної плівки, треба відразу після вимикання динамічно збити напій віничком. Це дозволить какао краще насичуватися киснем, що заважатиме виникненню молочної плівки.

Video: Як приготувати ідеальне какао: майстер-клас від Марини Шевченко

Марина Шевченко навчить вас правильно варити какао, щоб в ньому не було грудочок, осаду й неприємної плівки. Дізнайтеся, як приготувати какао, в нашому матеріалі

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: