Не знаєте, як приготувати соковиту буженину? Тоді дивіться рецепт буженини від Мікаеля Арояна! Відомий кулінар навчить вас готувати смачне м’ясо легко та просто, завдяки авторським рецептами маринадів. Всі рецепти буженини зібрані в нашому матеріалі.
Більше на тему: Печінковий паштет з овочами від Дар’ї Трегубової
Головний секрет соковитої буженини в правильному маринуванні. На цей випадок у Мікаеля Арояна є три авторських рецепти соусів, які зроблять м’ясо дуже соковитим і ніжним на смак.
Рецепт білого соусу для ніжного смаку м’яса
Складові:
- Грецький йогурт – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець мелений білий – 0,5 ч. л.
- Часник – 4 зубчики
- Прованські трави – 0,5 ч. л.
- Діжонска гірчиця – 1 ч. л.
- Вода – 150 мл
Приготування:
- Воду довести до кипіння.
- Збити яйце з просіяного борошном. Коли вода закипіла, зменшити вогонь і через пару хвилин різко влити йогурт. Перемішати.
- Додати збите яйце з борошном і прянощі з часником і гірчицею.
Рецепт червоного соусу для гострих страв
Складові:
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський червоний – 1 шт.
- Гострий перець – 1 стручок
- Часник – 4 зубчики
- Помідори у власному соку – 5 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Прованські трави – 0,5 ч. л.
- Солодка паприка – 1 ч. л.
- Рослинна олія – 2 ст. л.
Приготування:
- Моркву помити й очистити. У м’ясі зробити глибокий надріз вздовж і помістити в нього морквину.
- Змішати очищені нарізані перці, часник, помідори, спеції та рослинну олію. Перебити в блендері.
- Залити м’ясо отриманою сумішшю.
Більше на тему: Повноцінна корисна вечеря за 15 хвилин
Рецепт гострого соусу з зеленню для соковитого пікантного смаку
Складові:
- Базилік – 50-100 грамів
- Кінза – 50-100 грамів
- Петрушка – 50-100 грамів
- Кріп – 50-100 грамів
- Волоські горіхи
- Спеції за смаком
- Рослинна олія
Приготування:
- Свіжу зелень перебити з часником, спеціями, рослинною олією та волоським горіхом.
- Вимите м’ясо добре змастити соусом.
- Загорніть буженину в фольгу – чим товщий шар фольги, тим краще м’ясо збереже сік. Важливо: матова сторона має бути зсередини.
- Щоб страва не підгоріла, налийте в деко воду – 1-1,5 см.
- Поставте м’ясо в розігріту до 180 градусів духовку та випікайте близько години. А щоб буженина мала рум’яну скоринку, зніміть фольгу за 10 хвилин до повної готовності.