Як приготувати смачні консервовані персики на зиму? Цей соковитий фрукт – справжнє джерело вітамінів та інших корисних речовин. Консервовані персики обов’язково мають бути у вашій коморі! Рецепт простої та швидкої консервації персиків шукайте в нашому матеріалі.
Більше на тему: Консервовані помідори з кавуном: рецепт на зиму
Інгредієнти на 1 порцію:
- Персики – 700 г
- Цукор – 350 г
- Вода – 1 л
Більше на тему: Мариновані огірки: рецепти на зиму
Приготування:
- З одного краю персиків зробити хрестоподібний надріз.
- Залити персики окропом і залишити на 1 хвилину, потім зняти шкірку.
- Залити цукор водою та довести сироп до кипіння.
- Наповнити банки персиками й залити гарячим сиропом. Сироп повинен повністю покривати персики та доходити до краю банки.
- Накрити банки кришками, але не герметизувати.
- Помістити банки у велику каструлю або відро, налити теплу воду (55-60 °C) до шийки банки.
- Довести до кипіння, потім зменшити вогонь і стерилізувати середньому вогні: банка 0,5 – 10 хвилин, літрова банка – 12 хвилин.
- Загерметизувати банки, перевірити на міцність.
- Перевернути шийкою вниз і дати охолонути.
Смачного!
Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре