Морепродукти — джерело йоду, селену та фтору. Якщо їх поєднати зі спагеті, то вийде водночас і смачно, і корисно. До того ж, страва проста та швидка у приготуванні. Не відмовляйте собі у задоволенні, читайте наш рецепт пасти з мідіями й ставайте до приготування.
Інгредієнти:
- Спагеті – 100 г
- Мідії – 150 г
- Помідори чері – 8 штук
- Оливкова олія – 1 ст. л.
- Червоне сухе вино – 50-150 мл
- Базилік – 2-3 гілочки
- Часник – 1 зубчик
- Мелений чорний перець за смаком
- Сіль за смаком
Читайте також: Рибні нагетси з фенхелем: покроковий рецепт
Приготування:
- Зубчик часнику розрізати навпіл і підсмажити.
- Помідори також розрізати навпіл.
- Підігріти олію в сковороді і кинути часник.
- Вилити у сковороду вино, прогріти його на повільному вогні. Дати олії увібрати його смак, додати помідори. Ще деякий час потомити на повільному вогні, поки помідори не стануть м’якими. Виловити часник.
- Посолити та поперчити за смаком.
- Спагеті кинути в окріп і довести до стану аль денте.
- До помідорів додати мідії, протушкувати.
- Перекласти пасту з каструлі на тарілку, додати мідії з соусом.
- Прикрасити свіжим базиліком.
Смачного!
Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре