Як зробити прикрасу у вигляді песиків на ялинку, знають Тимур Мазур і Олег Ковальчук! Разом зі своїми дітьми експерти приготують печиво «Песики». Ці прості ласощі стануть оригінальною прикрасою вашої святкової ялинки, а приготувати їх нескладно навіть дітям! Як приготувати печиво у формі песиків, дивіться в матеріалі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт запашного імбирного печива
Складові:
- Борошно – 2 склянки
- Вершкове масло – 100 г
- Цукор – 1 склянка
- Ванільний цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1\4 ч. л.
- Розпушувач – 1\2 ч. л.
- Яйця ( жовтки) – 2 шт.
- Молоко – 2 ст. л.
- Какао – 4 ст. л.
- Шоколад для декору
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пряники «миколайчики» від Миколи Тищенка
Приготування:
- Змішати всі сухі інгредієнти для тіста.
- Розтерти масло з цукром, додати сухі складові, борошно, перемішати.
- Додати яєчні жовтки та молоко. Замісити еластичне тісто.
- Розділити тісто на дві рівні частини. В одну з них додати какао. Ще раз замісити тісто.
- Бажано покласти готове тісто на годину-півтори у холодильник, але якщо немає часу, можна одразу робити печиво.
- Обидві частини тіста розкатати на прямій поверхні.
- Формочкою у вигляді серця вирізати з темного й світлого тіста сердечка.
- Темні сердечка розрізати навпіл.
- Скласти сердечка у вигляді песиків, прикрасити маленькими шоколадними пластівцями.
- Випікати печиво в духовці при температурі 180 градусів 15 хвилин.
- Нанизати печиво «Песики» на палички.
- Намалювати мордочки на печиві розтопленим шоколадом.
Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре