Пісний борщ з білими грибами та рибою – одна з найсмачніших страв Чернігівської області. Відомий кулінар Ектор Хіменес-Браво відправився до місцевої майстрині Наталії Дубини, щоб вивідати у неї унікальний рецепт цього знаменитого борщу. Дізнайтеся, як приготувати пісні ласощі в нашому матеріалі!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Капуста квашена швидкого приготування: додаємо гарбуз і апельсин
Інгредієнти:
- Риба (короп) – 1 кг
- Квасоля біла замочена – півсклянки
- Картопля – 3 шт.
- Капуста – 100-150 г
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Буряк – 2 шт.
- Лавровий лист, перець, сіль – за смаком
- Гриби (білі, сушіння) – 100 г
- Томатний соус – 3 ст. л.
- Лимонний сік – 0,5 ч. л.
- Вода – 3 л
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білі гриби мариновані у вині на зиму: рецепт приготування
Приготування:
- Рибу очистити й посолити, відправити в духовку. У каструлю набрати води, додати замочену квасолю і довести до кипіння.
- Очистити буряк і моркву, додати цілими в каструлю, залишити на вогні на 30 хвилин. Гриби проварити 20 хвилин, грибний бульйон не виливати.
- Витягнути моркву і буряк, нарізати соломкою і знову кинути в каструлю вариться на 10 хвилин. Зробити нарізку з цибулі та свіжої моркви, просмажити хвилин 10 і додати в каструлю.
- Потім додати в борщ рибу, гриби, нашатковану капусту, порізану соломкою картоплю і залишити на вогні на 20 хвилин.
- Додати спеції за смаком, влити грибний бульйон, додати цукор і трішки лимонного соку, залишити на 5 хвилин.
Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре