Мексиканський суп з кукурудзою: покроковий рецепт приготування
14.11.2017
«Все буде добре» продовжує збирати смачні рецепти з усіх куточків світу! Сьогодні у нас рецепт мексиканського кукурудзяного супу, який тревел-агент Софія Вовк дізналася від корінних жителів Мексики. Вони розповіли їй всі хитрощі та навчили готувати цю смачну страву. Тепер своїм досвідом дівчина ділиться з читачами сайту STB.UA. Дізнайтеся, як приготувати смачний мексиканський суп з кукурудзою в нашому матеріалі!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кукурудзяний суп: покроковий рецепт приготування

Складові:
- Кукурудза консервована – 1 банка
- Кукурудзяна каша – 6 ст. л.
- Курка ціла – 1 шт.
- Сухі перці чилі червоні – 6 шт.
- Зелений гострий перець свіжий – 1 шт.
- Орегано сушений, що не мелений – 1 пачка
- Лук – 3 шт.
- Гвоздика – 5 шт.
- Капуста свіжа – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Помідори свіжі – 5 шт.
- Часник – 10 зубчиків
- Соняшникова олія
- Гострий чорний перець горошком – за смаком
- Сіль за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати сирний суп: рецепт Насті Кожевнікової
Приготування:
- Перці наламати, очистити від корінців, насіння залишити. Покласти в каструлю, залити водою та лишити на пів години кип’ятитися.
- Потім додати помідори. Покласти їх цілими поверх перців.
- Курку промити водою з лимоном. Далі покласти у каструлю з холодною водою. Додати нарізану цибулину й один чималий зубчик часнику, розрізаний на 4 частини. Бульйон має вийти наваристим.
- Коли вода у перцях википіла, знімайте їх з вогню.
- Далі потрібно приготувати соус. Перебийте в блендері до однорідної маси сушене орегано, 3-4 зубчики часнику (нечищеного від шкірки), 4-5 шт. гвоздики, 3-4 шт. чорного перцю горошком, проварені помідори та перці, кілька склянок води.
- Коли маса готова, поставте розігріватись пательню, налийте на дно трохи соняшникової олії. Потім додайте соус із перців, але спершу змішайте його з водою та процідіть через сито. Масу, що залишилась в ситі, можна викинути. Залиште соус томитись на пательні 10 -15 хв.
- Коли м’ясо закипіло, зніміть піну. Потім перевірте його готовність. Якщо курка вже приготувалась, зніміть м’ясо з кістки та розберіть на дрібні шматочки. Лишіть на тарілці охолонути.
- Додайте в каструлю з наваром банку кукурудзи та кукурудзяну кашу.
- Потім приготуйте ще один соус: перебийте у блендері жменю орегано, шматочок цибулі, 2 зубчики нечищеного часнику та півсклянки води. Додайте отриманий соус до супу.
- Через хвилин 5-6 в суп потрібно додати масу з помідорів і перців, а також охолоджене м’ясо.
- Ретельно усе перемішайте й лишіть томитися на легкому вогні. Потім дрібно наріжте капусту, покладіть в миску з водою та залиште її на 10 хв.
- Коли всі інгредієнти готові, поєднайте їх у глибокій мисці. Спочатку потрібно викласти гущу з супу, потім залити її бульйоном. Зверху покладіть капусту, гострий перець і лимон.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Огірковий суп «Джаджик»: покроковий рецепт
Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре