Незадоволені тим, як годують вашу дитину в школі? Євген Клопотенко вирішив змінити ситуацію і зайнятись реформуванням шкільного харчування. Звичайні, всім обридлі страви він замінив на смачні й прості в приготуванні. Однією з них є рибні нагетси з полентою в сметанному соусі. Чи припаде до смаку учням нова страва, а також інші подробиці того, як Євген Клопотенко змінює харчування в київській школі, дізнайтеся в нашому матеріалі!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніданки: рецепти корисних, швидких і смачних страв
Проблема несмачного шкільного меню турбує Женю Клопотенка вже давно. Держава виділяє недостатньо коштів для приготування корисних і смачних сніданків, а платити додатково мають можливість не всі батьки. Відомий кулінар вирішив розібратися з цим і виграв грант на розробку нового меню для українських школярів. У студії «Все буде добре» відбулася його презентація. На очах учнів однієї з Київських шкіл та їхніх батьків Євген приготував смачні рибні нагетси з полентою в сметанному соусі. Собівартість цієї простої страви не перевищує рамки бюджету, але смакові якості порадують не тільки маленьких школярів, але й навіть вимогливих гурманів!
Рецепт рибних нагетсів з полентою в сметанному соусі
Складові:
- 200 г філе риби (хек, мінтай)
- Насіння фенхелю за смаком
- Сік половинки лимона (або розведена лимонна кислота у воді)
- 2 яйця
- 10 г зелені
- Панірувальні сухарі
- 100 г борошна
- 100 г кукурудзяної крупи
- 100 г сметани
- Риб’яче філе подрібніть у блендері або м’ясорубці.
- Потім додайте насіння фенхелю та лимонний сік.
- Сформуйте з отриманої суміші прямокутники.
- Збийте яйця.
- Кожен прямокутник обваляйте в борошні, потім в яйці та панірувальних сухарях.
- Викладіть нагетси на деко й запікайте протягом 15 хв при температурі 180 градусів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати яйця оригінально?
Приготування поленти:
- Відваріть кукурудзяну крупу, обов’язково постійно помішуючи. Додайте спеції.
- Викладіть рівномірним шаром на деко та запікайте у духовці 30 хв при температурі 180 градусів. Вже готову поленту нарізати у формі трикутника.
Приготування соусу:
- Сметану вилийте у сотейник.
- Потім додайте 2 ст. л. борошна і проваріть до загущення.
- Додайте зелень, лимонний сік та перемішайте.
Більше про реформу шкільного харчування дивіться в нашому відео!
Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре