Хліб у вигляді кавуна: рецепт від Ігоря Місевича
27.10.2017
Думаєте, кавуни можна їсти тільки влітку? А Ігор Місевич стверджує, що їх можна їсти цілий рік! Дізнайтеся рецепт хліба у вигляді кавуна в нашому матеріалі. Здивуйте своїх близьких смачною та незвичайною стравою!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити хліб для тоста з малюнком: рецепт від Лізи Глинської
Складові:
- Буряк – 1 шт.
- Зелень – 400 г
- Родзинки – 3/4 ст.
- Дріжджі сухі – 3/4 ч. л.
- Масло – 50 г
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Молоко – 170 мл
- Яйце куряче – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтичний хліб в чашках: рецепт від Тимура Мазура
Приготування:
- Яйце збити з цукром і сіллю, додати тепле молоко. Перемішати, додати масло й збити. Поступово додавати дріжджі та борошно, замісити однорідне тісто. Розділити тісто на 2 частини, потім 1 частину розділити ще на 2, щоб вийшло 3 колобки.
- Буряк подрібнити у блендері та віджати сік. У найбільшу частину тіста додати сік і трохи м’якоті. Замочити родзинки, пересипати борошном і додати в рожеве тісто. Додаючи борошно, вимісити тісто середньої щільності.
- Перемолоти петрушку, залити водою, підігріти й процідити. У другу частину тіста додати сік петрушки, м’якуш і замісити тісто. У біле тісто додати борошно й вимісити. Скрутити колобки, покласти назад в миски, увіткнути трубочки, накрити плівкою та прибрати в тепле місце, поки не підніметься (приблизно на 30 хвилин).
- Біле й зелене тісто розкачати качалкою на однакові невеликі прямокутні пласти. Потім на зелений пласт викласти білий, а зверху покласти сформоване в товсту ковбаску червоне тісто. Скрутити рулет. Краї защипнути та перевернути швом вниз.
- Перекласти у форму змащену олією на 20 хвилин і вкрити рушником. Коли тісто достатньо підніметься, відправити запікатися в духовку при температурі 170 градусів на 35 хвилин. Після закінчення часу дістати ароматний та яскравий хліб.
Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре