Як гарно прикрасити десерт: майстер-клас Вікторії Головашевич
19.10.2017
Як красиво прикрасити десерт дізнайтеся в майстер-класі кулінарного блогера Вікторії Головашевич. Завдяки її порадам ви зможете перетворити десерт в шедевр декору без дорогих кондитерських пристосувань! Які підручні засоби вам знадобляться, та як з їхньою допомогою прикрасити тістечко читайте в матеріалі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як красиво прикрасити торт: майстер-клас Наталії Левензон

Для декору десерту вам знадобляться:
- Прозорий файл для паперу
- Пляшка
- Пергамент
- Роздрукований або намальований малюнок
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Техніка дзеркальної глазурі для торта від Ольги Лігай
Поради щодо застосування інструментарію:
- Якщо ви вирішили приготувати кекси або міні-бісквіти, покривайте їх глазур’ю з молочного шоколаду, оскільки на темному бісквіті білий виглядає не так привабливо. Також рекомендується додати в глазур горіхи, щоб приховати нерівності бісквіта.
- Для створення красивих бортиків кондитери використовують спеціальну плівку. Завдяки їй шоколадні вироби набувають ідеального глянцю та, найголовніше, не прилипають до листа, легко з нього знімаються. Але її можна замінити звичайним канцелярським файлом, який за результатом майже не відрізнятиметься.
- Замість спеціальних металевих форм для шоколаду можна взяти пляшку.
- Для красивого візерунка використовується трафарет. Роздрукуйте бажаний малюнок або намалюйте самі.
- Замість кондитерського мішка, скористайтеся звичайним пергаментом: скрутіть його в конвертик, наповніть шоколадом і намалюйте візерунок.
Дивіться покрокову інструкцію як прикрасити десерт в нашому відео:
Video: Як прикрасити десерт: поради Вікторії Головашевич
Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре