Такі олівці ви точно не будете забороняти гризти своїй дитині. Самі приготуєте, та ще й приєднаєтеся до поїдання! У цьому впевнений Тарас Шпіра, який приніс до студії незвичайний рецепт – дитяче печиво «Кольорові олівці»!
Складові:
- Вершкове масло – 100 г
- Сметана – 1 ст.л.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 250 г
- Сіль – 0,3 ч.л.
- Ванільний цукор – 0,5 ч.л.
- Цукрова пудра – 100 г
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Буряковий сік – 0,5 ст.
- Морквяний сік – 0,5 ст.
- Сік шпинату – 0,5 ст.
Приготування:
- Розм’якшене вершкове масло перетріть з цукровою пудрою. Додайте сметану, жовток, ванільний цукор, сіль. Додайте просіяне борошно порціями. Тісто має бути еластичним і не липнути до рук.
- Тісто розділіть на 2 частини: 1/3 і 2/3. Більшу частину тонко розкачайте в прямокутник шириною 15 см. Накрийте харчовою плівкою і сховайте у холодильник на 1 годину, щоб потім було легше з ним працювати
- Меншу частину розділіть на три частини. В першу вливаємо буряковий сік, у другу – морквяний, у третю – шпинатний.
- Розкачайте тісто в тонкі джгутики (намагаємося зробити їх в діаметрі 0,5 см). Приберіть в холодильник і дістаньте разом з прямокутним пластом тіста.
- Через годину прямокутний пласт тіста змастіть збитим яйцем. Наріжте тісто на смужки (ширина залежить від того, як тонко ви розкачали стрижень), приблизно на 2,5, а то і 3 см.
- Тепер покладіть кольоровий стрижень на смужку білого тіста і скатайте. Краще катати через плівку (як роблять з рулетами): тоді не липне ані до столу, ані до пальців. Між стрижнем і білим тістом не повинно залишитися проміжків. Зверху змащуємо збитим жовтком.
- Викладіть на деко з пергаментним папером. Випікайте при температурі 200 градусів 15-20 хвилин.
- Тільки після повного остигання печива можна «заточити» ножем олівці.
Смачного!