Постійного глядача «Все буде добре» вже не здивує страва з кульбаб. А чи знали ви, що з кульбаби можна зробити каперси, які можна додати у вишукані салати або супи? Переможець «МастерШеф 5» Євген Клопотенко дав майстер-клас з перетворення і приготував скандинавський салат.
Каперси з кульбаб
Бутони кульбаб – 30 шт.;
Лимонний сік – 100 г;
Морська сіль – 2 ст. л.;
Гвоздика – 2-3 шт.;
Часник – 4 зубчики;
Чорний перець горошком – 3 шт.;
Імбир – 10 г;
Вода – 1 л
Готуємо пряні каперси з кульбаб:
- Бутони залити дуже солоної холодною водою і залишити на 1,5 години.
- Зробити маринад з води, солі, часнику, гвоздики і імбиру.
- Прокип’ятити каперси в маринаді 20 секунд. Додати лимонний сік.
- Банки наповнити бутонами, залити маринадом і закрити кришкою.
Читайте також: Рулет з кропиви і кульбаби – рецепт Ольги Сумської
Скандинавський салат з каперсами та полуницею
Листя салату – пучок;
Каперси- 3 ст. л.;
Цибуля – 1 шт.;
Оливкова олія – 50 г;
Лимонний сік – 1 ст. л .;
Сіль – до смаку;
Чорний перець горошком – 3 шт.;
Сир 9,5% жирності – 250-300 г;
Часник – 2 зубчики;
Імбир сушений – 1 ст. л.;
Гірчиця – до смаку;
Полуниця – 250 г
Готуємо страву з кульбаб – скандинавський салат:
- Листя салату викласти на тарілку
- Сир, перець горошком, часник, імбир, сіль перетерти у ступці.
- З отриманої суміші сформувати невеликі кульки.
- Приготувати заправку з оливкової олії, гірчиці, перцю і лимонного соку.
- Додати каперси і цибулю, нарізану півкільцями.
- Нарізати полуницю часточками і додати до салату.
Читайте також: Як виростити полуницю у себе на балконі? Поради садівника